MEN'S GUIDE

Οι ευφυείς έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά

Οι ευφυείς έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά

Πολλά έχουν ειπωθεί για την ευφυϊα. Τη νοητική και τη συναισθηματική. Το ζήτημα είναι πως οι ευφυείς άνθρωποι είναι δυσέρευτοι και φυσικά θεωρούνται κελεπούρια στον επαγγελματικό στίβο.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά τους; Αρθρογράφος του ιστότοπου entrepreneur επιχειρεί να κάνει μια λίστα με όσα συνιστούν έναν ευφυή άνθρωπο. Διαβάστε και τσεκάρετε τι ξεχωρίζει κάποιους από το πλήθος:

Έξυπνες αποφάσεις: Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά δεν είναι. Οι πραγματικά ευφυείς άνθρωποι γνωρίζουν ότι κάθε πράξη τους έχει συνέπειες, ξέρουν ότι πρέπει να φέρνουν αποτέλεσμα. Το να λαμβάνεις τις σωστές αποφάσεις είναι κάτι που προϋποθέτει συγκέντρωση και πειθαρχία.

Μαθαίνουν από τα λάθη τους: Η μέθοδος της δοκιμής και του λάθους. Ή αλλιώς όλοι κάνουμε λάθη και έτσι μαθαίνουμε. Αν δε μπορείς να παραδεχθείς τα λάθη σου και να τα εξετάσεις για να κρίνεις που χρειάζεσαι βελτίωση τότε αποδέξου ότι δεν ανήκεις στην κατηγορία των ευφυών.

Δεν έχουν απάντηση για όλα: Δεν ξέρουν τα πάντα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το δηλώσουν. Η ευφυϊα τους έγκειται στο να αποδέχονται ότι υπάρχουν άπειρα πράγματα που δε γνωρίζουν.

Περιστοιχίζονται από έξυπνους ανθρώπους: Αν είσαι ευφυής θέλεις ανθρώπους εξίσου έξυπνους γύρω σου. Δεν έχει νόημα για κάποιον που είναι ευφυής να κάνει τον αρχηγό σε μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου. Θέλει την ομάδα του έξυπνη και ταλαντούχα.

Έχουν κριτική σκέψη: Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντικρούσουν τις δικές τους θέσεις. Αν τους παρουσιάσουν με επιχειρήματα κάτι που αντιτίθεται σε ό,τι πιστεύουν τότε πολύ απλά το εξετάζουν και αποδέχονται την ήττα τους.

Δεν ζουν πέρα από τις δυνατότητές τους: Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Θέτουμε όρια στον εαυτό μας. Δεν έχει νόημα να παραμυθιάζεσαι σχετικά με τις δυνατότητές σου. Για την ακρίβεια είναι απλώς καταστροφικό.

Ξέρουν το αδύνατό τους σημείο: Όλοι έχουμε ένα τέτοιο. Το να το αναγνωρίσεις και να το αποδεχθείς είναι βασικό. Από κει και πέρα οι ευφυείς άνθρωποι γνωρίζουν πως θα βρουν ένα συνεργάτη που θα καλύπτει ακριβώς αυτήν τους την ατέλεια.

Σχετικές ειδήσεις