MEN'S GUIDE

Είσαι εθισμένος στο πορνό;

Είσαι εθισμένος στο πορνό;

Οι περισσότεροι άνδρες βλέπουν πορνό. Δε λέμε όλοι, αλλά η πλειονότητα του ανδρικού πληθυσμού παρακολουθεί στο διαδίκτυο περιεχόμενο για ενήλικους.Σύμφωνα με μελέτη του Κέμπριτζ όσοι είναι εθισμένοι στο πορνό, γιατί ναι υπάρχει πλέον εθισμός δεν το κάνουν επειδή αντλούν πραγματική ευχαρίστηση από αυτό. Ούτε επειδή είναι υπερσεξουαλικοί. Για την ακρίβεια το πορνό λειτουργεί όπως κάθε άλλος εθισμός. Χρειάζεσαι πάντα κι άλλο, η πείνα είναι ψυχολογικής φύσεως.

Στην ίδια μελέτη διαπιστώνεται ότι όσοι έχουν διαγνωστεί με εθισμό στο πορνό δυσκολεύονται εξαιρετικά στην πραγματική ζωή να κάνουν σεξ. Η στύση τους είναι ανεπαρκής και σύμφωνα με κάποιους αναλυτές αυτό οφείλεται στο ότι με έναν πραγματικό σύντροφο τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως στις ταινίες πορνό. Αν κάποιος έχει εθιστεί σε αυτές τις εικόνες, τότε ένας αληθινός σύντροφος είναι πάντοτε ανεπαρκής (σε όρους πορνογραφικούς).
Η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να βρει πλέον πορνογραφικό περιεχόμενο είναι ένας παράγοντας για τη δημιουργία εθισμού. Όπως αναφέρει μελέτη της Παιδιατρικής Επιθεώρησης το 42% των χρηστών internet ηλικίας από 10 έως 17 ετών έχουν εκτεθεί σε πορνογραφικό υλικό. Μέχρι την ενηλικίωσή τους η πορνογραφία θα αποτελεί μέρος της ζωής τους και σε κάποιους θα έχει γίνει ήδη εθισμός.
Το πρόβλημα με το εθισμό στο πορνό είναι φυσικά το ίδιο με αυτά που παρουσιάζονται σε όλους τους εθισμούς. Χρειάζεσαι κάθε φορά μεγαλύτερη δόση, περισσότερο σκληρό περιεχόμενο, ακόμα πιο περίεργα βίντεο... μέχρι που κάποια στιγμή η απλή σεξουαλική πράξη χάνει εντελώς τη σημασία της.

Σχετικές ειδήσεις