MEN'S GUIDE

Έτσι θα καταλάβεις αν σου λένε ψέμματα

Έτσι θα καταλάβεις αν σου λένε ψέμματα

Η γλώσσα του σώματος. Έχεις διαβάσει πόσα για αυτό το θέμα; Μπορεί να έχεις αμφιβολίες αλλά καλό θα ήταν να αρχίσεις να παρατηρείς τους συνομιλητές σου γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν κάποιος ψεύδεται κάνει ταυτοχρόνως και μερικά ακόμη πράγματα που τον προδίδουν.

Αν απευθύνεστε μια ερώτηση σε κάποιον και πριν απαντήσει ξαφνικά αλλάζει στάση στο κεφάλι του κάνοντας κάποιες κινήσεις που προφανώς δεν χρειάζονται μάλλον ετοιμάζεται να σας αμολήσει κάποιο ψέμμα.

Αλλάζει η αναπνοή και ο ρυθμός της. Αν δείτε να βαριανασαίνουν -αυτό είναι αυτόματη αντίδραση του οργανισμού- ετοιμαστείτε να ακούσετε κάτι που δεν είναι αληθές.

Επαναλαμβάνουν μια φράση συνεχώς. Όχι δεν είναι που τους πνίγει το δίκιο. Είναι που μάλλον λένε ψέμματα. Συνήθως η επανάληψη έχει ένα στόχο. Να κερδίσουν χρόνο για να σκεφτούν κάτι πιο πειστικό.

Αρχίζει να ρίχνει τις ευθύνες αλλού, δείχνοντας άλλους. Όταν κάποιος λέει ψέμματα και συνειδητοποιεί ότι δεν πιάνουν αρχίζει να νιώθει νευρικότητα οπότε το επόμενο βήμα του είναι να κατηγορεί άλλους.

Γενικώς μια καλή πρακτική είναι να παρατηρείτε τους ανθρώπους. Μπορεί κάποιος να είναι ψύχραιμος και μπορεί να λέει άλλα και άλλα να εννοεί, όμως το σώμα του ποτέ δεν τον ακολουθεί. Η νευρικότητα σε διάφορα μέλη του σώματος είναι χαρακτηριστική. Αν μάθετε να προσέχετε αυτά τα σημάδια τότε θα ξέρετε και τι συμβαίνει.

Σχετικές ειδήσεις