MEN'S GUIDE

Πουκάμισα, τζιν, t-shirts: Πόσο συχνά χρειάζεται να πλένω τα ρούχα μου;

Πουκάμισα, τζιν, t-shirts: Πόσο συχνά χρειάζεται να πλένω τα ρούχα μου;
Απλές και χρήσιμες συμβουλές!
PIXABAY

Είναι γνωστό ότι οι άνδρες, όταν έρχεται η στιγμή του πλυσίματος των ρούχων τους, μοιάζουν σαν σχολιαρόπαιδα που βαριούνται να μπουν πρώτη ώρα για μάθημα στην τάξη.

Υπάρχουν, όμως, κανόνες, αδέλφια και πρέπει να τους τηρούμε, για να είμαστε σωστοί και – πάνω απ’ όλα – να μη ζέχνουμε, λες και βγήκαμε από βυρσοδεψείο.

Ο κανόνες λέει ότι όσο λιγότερο πλένουμε τα ρούχα μας, τόσο πιο πολύ αντέχουν στο χρόνο. Μόνο που αυτός είναι ένας γενικός κανόνας και δεν ισχύει σίγουρα για άνδρες που ιδρώνουν πολύ.

Ας δούμε, όμως συνοπτικά, κάθε πότε πρέπει να πλένουμε συγκεκριμένα είδη ρούχων.

Εσώρουχα και κάλτσες: Πλύσιμο έπειτα από κάθε μία χρήση - Τα πράγματα είναι απλά. Έχε καβάτζα πολλά ζευγάρια και μη τα γυρνάς το μέσα – έξω για άλλη μία χρήση! Κανόνας: τα φόρεσες μία ημέρα, μπάνιο εσύ και αυτά κατευθείαν στον κάδο του πλυντηρίου για πλύσιμο.

Τ-shirts: Πλύσιμο έπειτα από κάθε μία χρήση - Και μη μας πεις ότι δεν το καταλαβαίνεις! Τα T-shirts ως ύφασμα απορροφούν βακτήρια, λιπαρότητα και ιδρώτα όσο κανένα άλλο είδος ρούχου. Άρα; Ντουγρού στο πλυντήριο και μην το σκέφτεσαι!

Τζιν: Πλύσιμο ανά 4-6 χρήσεις. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο τα τζιν έχουν αντοχή, ειδικά όσα είναι του τύπου υφάσματος denim. Άσε που οι λεκέδες είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν. Μην το παρακάνεις, όμως!

Χακί σορτσάκια και παντελόνια: Πλύσιμο ανά 2-4 χρήσεις. Μπορεί να μην καλύπτουν τους λεκέδες τόσο καλά όσο τα τζιν αλλά απορροφούν πολύ πιο γρήγορα τον ιδρώτα του σώματα αλλά και λιπαρότητα.

Πουκάμισα και πουλόβερ: Πλύσιμο ανά 1-3 χρήσεις. Εδώ, μεγάλο ρόλο παίζει πόσο σφιχτά «κάθεται» το ύφασμα επάνω στο σώμα σου, οι κλιματολογικές συνθήκες και πόσες ώρες τα φορούσες. Όταν τα βγάλεις από πάνω σου, η μέθοδος είναι απλή: Μυρίζεις τα σημεία των υφασμάτων που εφάπτονται με τις μασχάλες σου όσο τα φορούσες. Αν δεν μυρίζουν, κρεμάστρα κα στο μπαλκόνι για φρεσκάρισμα. Αν συμβαίνει το αντίθετο; Στο πλυντήριο και γρήγορα (Α! και μεγάλη προσοχή στα πουλόβερ. Σε κρύο νεράκι και με ειδικό απορρυπαντικό για τα μάλλινα, αλλιώς το αγαπημένο σου μάλλινο θα ταιριάζει σε ποντίκι παρά σε άνθρωπο).

Πιτζάμες: Πλύσιμο ανά 2-3 χρήσεις – Καθοριστικός παράγοντας εδώ είναι το πόσο πολύ – ή λίγο -ιδρώνεις τη νύχτα, όταν κοιμάσαι… Το νου σου!

Πετσέτες σώματος, προσώπου και χεριών: Πλύσιμο μία φορά την εβδομάδα (με δεδομένη μια καθημερινή χρήση)

Σεντόνια κρεβατιού: Πλύσιμο κάθε δύο εβδομάδες. Οι ειδικοί επιμένουν πως το ιδεώδες είναι να τα πλένεις ανά εβδομάδα, αλλά… Άστο μεγάλε κι εμείς το βαριόμαστε το συστηματάκι «πλύνε – άπλωσε – μάζεψε- δίπλωσε»!

Όμως, εάν σου πούμε τι κατοικοεδρεύει στο κρεβατάκι σου, όταν δεν πλένεις τα σεντόνια σου, σε βλέπουμε να τα στέλνεις στον κλίβανο: νεκρά κύτταρα, ακάρεα, μούχλα, σωματικές εκκρίσεις αλλά και βακτήρια. Τι να σου πούμε μετά από αυτό; Όνειρα γλυκά; Στο πλυντήριο και γρήγορα!

Εμείς σου δώσαμε απλές συμβουλές, στο χέρι σου είναι να τις τηρήσεις, για καλό δικό σου! Και να θυμάσαι το παλιό ρητό: «Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις