MEN'S GUIDE

Αυτές είναι οι πέντε (καλύτερες;) ταινίες με σούπερ-ήρωες της DC Comics

Αυτές είναι οι πέντε (καλύτερες;) ταινίες με σούπερ-ήρωες της DC Comics
Πέντε ταινίες που μπήκαν στο Hall of Fame
PIXABAY

H DC Comics δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά τώρα τελευταία με τις ταινίες της στη μεγάλη οθόνη.

Κι ενώ η γνωστή εταιρεία των κόμικς είχε βρει «το μήνα που τρέφει τους έντεκα» με το franchise του Μπάτμαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μέσα στο ’90, «αναστήθηκε» με την τριλογία του «Σκοτεινού Ιππότη» του Κρίστοφερ Νόλαν, πλέον φαίνεται να μην μπορεί να κρατήσει εύκολα το κοινό της.

Η ταινία Batman v Superman: Dawn of Justice με τη συμμετοχή του Ben Affleck στο ρόλο του σκοτεινού τιμωρού δεν έπεισε, πόσο δε μάλλον η πολλά υποσχόμενη Suicide Squad με τους αντι-ήρωες. Καθεμιά από αυτές έπιασε κοντά στο 1 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, δείχνοντας πως κάτι δεν… στέκει.

Βρήκαμε, λοιπόν, τις πέντε ταινίες που μπήκαν στο Hall of Fame και σας τις παρουσιάζουμε, ξεκινώντας από τα κινηματογραφικά «Τάρταρα» και φτάνοντας στο… κεφαλόσκαλο.

  1. Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Αφιλόξενη, μουντή, άχρωμη και άοσμη, η ταινία δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την ξινή απόκριση τόσο των κριτικών όσο και των fans που διέσπειραν κακές απόψεις και αποδυνάμωσαν τα έσοδα στο box-office.

Το να περιμένεις δυόμιση ώρες μέχρι να δεις την τελική μάχη, σε μια ταινία όπου οι εξυπνακίστικες ατάκες δίνουν και παίρνουν, ε… δεν το λες και μια χαρά. Βασικά το λες «κακά χάλια»…

  1. Suicide Squad (2016)

Τι κι αν το τρέιλερ της ταινίας θα μπορούσε να προταθεί για Όσκαρ, καθώς η βιτριολική Harley Quinn της Μargot Robbie προκαλούσε τρέλα στους fans, το τελικό αποτέλεσμα δεν ενθουσίασε.

Πόσο δε μάλλον ο Joker του Jared Leto (κάτι τέτοια σκεφτόμαστε και θυμόμαστε τον Heath Ledger και τον Jack Nicholson). Και είναι σωστή η παρατήρηση προς τον Jared: Τι την ήθελες αητέ μου την ηθοποιία; Γύρνα καλύτερα στους 30 Seconds to Mars!

Η ταινία μοιάζει να μην καταλήγει πουθενά, κάπου ο γιαλός ήταν στραβός, όπως και το κλίμα που το’ φαγε ο γάιδαρος… Γενικώς, δεν…. Αφήστε το καλύτερα!

  1. Justice League (2017)

Η «σφαλιάρα» που άρπαξε η Warner Bros - η εταιρεία παραγωγής των DCEU ταινιών – από το Batman v Superman: Dawn of Justice, φαίνεται πως προκάλεσε μια ανάγκη κατεπείγουσας επιστροφής στη σοβαρότητα.

Κάτι λίγο ο σκηνοθέτης Zack Snyder, κάτι λίγο η Wonder Woman της Gal Gadot, η Λίγκα της Δικαιοσύνης τα πήγε καλούτσικα. Μόνο που η ταινία δεν κατάφερε να πιάσει το νόημα κι έμοιαζε να μην έχει ταυτότητα.

  1. 2.Man of Steel (2013)

Έλα, εντάξει… Ήταν μια καλή ταινία, μην την πέφτετε όλοι πάνω στον Zack Snyder για Batman v Superman και το Justice League!

Ο σκηνοθέτης έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, και ο Clark Kent του Henry Cavill δείχνει να έχει πιάσει το νόημα. Η ταινία βγάζει ένταση και πάθος, ο Snyder είναι, άλλωστε, «μανούλα» σ’ αυτά…

  1. Wonder Woman (2017)

Ίσως η ταινία που «ξελασπώνει» τη φήμη όλων των DCEU Μovies.

Η Αμαζόνα Wonder Woman της Gal Gadot κάνει ένα πολύ καλό κινηματογραφικό ντουέτο με παρτενέρ τον Chris Pine (Star Trek).

Η ταινία δεν είναι τέλεια, αλλά η φυσική «χημεία» ανάμεσα στους δύο κερδίζει τις εντυπώσεις πέρα και πάνω από τα ψηφιακά εφέ. Όσο για την τελική μάχη; Μπα, αφήστε το καλύτερα…