MEN'S GUIDE

Φαγούρα στα γένια; Βάλε τέλος με αυτά τα απλά «κόλπα»

Φαγούρα στα γένια; Βάλε τέλος με αυτά τα απλά «κόλπα»
Υπάρχουν πολλαπλές αιτίες που πιθανά ευθύνονται για την εκδήλωση φαγούρας στα γένια

Ακολούθησε αυτούς τους κανόνες και σίγουρα θα ηρεμήσεις…

Το αίσθημα της φαγούρας από τα γένια είναι ενοχλητικό και εκνευριστικό και μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή ανεξάρτητα από το μήκος της τρίχας στα γένια σου.

Υπάρχουν πολλαπλές αιτίες που πιθανά ευθύνονται για την εκδήλωση φαγούρας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αν ακολουθήσεις κάποια απλά tips και βασικούς κανόνες υγιεινής η φαγούρα θα εξαφανιστεί.

Ας δούμε λοιπόν μερικά… κόλπα:

  1. Κράτα καθαρά το πρόσωπό σου και τα γένια σου. Ο τακτικός και σε καθημερινή βάση καθαρισμός είναι απαραίτητος για να απομακρύνονται βακτήρια και να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκητιάσεων που συχνά προκαλούν φαγούρα. Αν έχεις μακριά γένια στην αγορά θα βρεις και ειδικά καθαριστικά για μούσια.
  2. Απέφυγε να πιάνεις συχνά τα γένια σου και το πρόσωπό σου γενικότερα. Τα χέρια μεταφέρουν μικρόβια και βακτήρια. Φρόντισε να έχεις καθαρά χέρια και προσπάθησε να αποφύγεις νευρικές κινήσεις όπως το τρίψιμο του πηγουνιού σου.
  3. «Μαλάκωσε» τις τρίχες του προσώπου σου. Οι σκληρές τρίχες προκαλούν ερεθισμούς και φαγούρα. Για να "μαλακώσεις" τις τρίχες σου καλό είναι να φροντίσεις να χρησιμοποιείς μια μαλακτική κρέμα που ενυδατώνει τις τρίχες σου ή ένα μαλακτικό λάδι που θα το εφαρμόζεις κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου ή λούζεσαι.
  4. Απέφυγε το ξύρισμα και το τριμάρισμα, όταν αφήνεις τα γένια σου να μακρύνουν. Αν θέλεις να μεγαλώσεις το μήκος στα μούσια σου, θα πρέπει να αφήσεις την τρίχα να μεγαλώσει φυσιολογικά. Αν συνεχώς ξυρίζεις ή τριμάρεις τα γένια σου, οι τρίχες σου "αγριεύουν".
  5. Πες όχι στα καλλυντικά με πολλά χημικά. Πολλά προϊόντα ανδρικής περιποίησης περιέχουν χημικά ή πολύ οινόπνευμα που ευνοούν και προκαλούν ερεθισμούς. Υπάρχουν και φυσικά προϊόντα.

Αν τηρείς τους βασικούς κανόνες υγιεινής και η φαγούρα επιμένει, τότε πρέπει να επισκεφτείς έναν δερματολόγο.

Σχετικές ειδήσεις