MEN'S GUIDE

Γιατί το μούσι... γερνάει το πρόσωπό σου

Γιατί το μούσι... γερνάει το πρόσωπό σου
Πώς θα το αποφύγεις
Pixabay

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, το μούσι αντί να προστατεύει το δέρμα του προσώπου σου, το γερνάει. Φαινομενικά, μπορεί η γενειάδα να προστατεύει το δέρμα, ωστόσο εμποδίζει την περιποίησή του.

Το ξύρισμα ουσιαστικά κάνει απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα αυτά να ανανεώνονται συνεχώς. Όταν το δέρμα σου είναι κάτω από τη γενειάδα είναι φυσικό να μην γίνεται αυτή η διαδικασία. Όταν έχεις γενειάδα λοιπόν, δεν γίνεται σωστά η απαραίτητη καθαριότητα και ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου το δέρμα να ξεραίνετε και κατά συνέπεια να γερνάει.

Για να αποφύγεις λοιπόν την γήρανση του προσώπου, υπάρχουν δύο τρόποι, εκ των οποίων ο ένας είναι να ξυρίσεις την γενειάδα σου. Ο άλλος είναι η απολέπιση. Τι είναι όμως η απολέπιση και πώς γίνεται;

Προκειμένου να κάνεις απολέπιση θα πρέπει να προμηθευτείς μία ειδική κρέμα που την αλείφεις στο πρόσωπό σου και στη συνέχεια την απλώνεις με κυκλικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, τα νεκρά κύτταρα φεύγουν και το δέρμα καθαρίζει σε βάθος και ανανεώνεται.

Η διαδικασία αυτή όπως είναι φυσικό γίνεται πάνω από τη γενειάδα. Επιπλέον η απολέπιση καθαρίζει τα γένια που είναι αποδέκτες μικροβίων και μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση ιών, βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων, που όμως δεν μολύνουν τους ίδιους τους αλλά τον περίγυρό τους.

Όπως έχουν δείξει μελέτες η γενειάδα μπορεί να φιλοξενεί έως και… 20.000 διαφορετικούς μικροοργανισμούς! Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να καθαρίζουν και να φροντίζουν καθημερινά οι άντρες τη γενειάδα τους, προσέχοντας να μην αφήνουν πάνω της κανενός είδους υπόλειμμα τις υπόλοιπες ώρες – λ.χ. από το φαγητό τους όταν τρώνε.

Πρέπει επίσης να εξετάζουν συχνά το δέρμα κάτω από τη γενειάδα, ούτως ώστε να εντοπίσουν εγκαίρως τυχόν σπυράκια από γένια που αναπτύσσονται προς τα καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.