MEN'S GUIDE

Θες γυμνασμένο σώμα αλλά αισθάνεσαι κουρασμένος; Έτσι θα «χτίσεις» μυικό σύστημα ενώ κοιμάσαι

Θες γυμνασμένο σώμα αλλά αισθάνεσαι κουρασμένος; Έτσι θα «χτίσεις» μυικό σύστημα ενώ κοιμάσαι
Μία νέα έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα
PIXABAY

Αναμφισβήτητα, για να αποκτήσεις κανείς ένα καλογυμνασμένο μυώδες σώμα, χρειάζεται πολύς κόπος, προσοχή στη διατροφή και πολλή γυμναστική.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως είναι εφικτό να «χτίσει» κάποιος τους μυς του, ακόμα και όταν κοιμάται.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition και αναφέρει πως η κατανάλωση πρωτεΐνης πριν κοιμηθούμε, μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία μυικού ιστού ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ειδικότερα, μπορεί οι ειδικοί να μην έχουν καταλήξει ακόμη στο ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να καταναλώνουμε πρωτεΐνες κατά τη διάρκεια της μέρας, γνωρίζουν όμως ότι όταν τις καταναλώνουμε πριν πέσουμε για ύπνο, αυτές βοηθούν τους μύες να «φουσκώσουν», αλλά και ν’ αποκατασταθούν μετά από μία προπόνηση.

Η αλήθεια είναι ότι αναφορικά με την αποκατάσταση των μυών, οι ειδικοί συμβουλεύουν πάντα να καταναλώνουμε πρωτεΐνες μετά την προπόνηση, αλλά τώρα έρχονται να προσθέσουν με αυτή την έρευνα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην αποκατάσταση και ο ύπνος.

Προκειμένου οι μύες να αναπτυχθούν, χρειάζονται αμινοξέα. Δεδομένου ότι το σώμα δεν αποθηκεύει αυτά τα αμινοξέα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς είναι η κατάλληλη ώρα για να τα καταναλώσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, όταν καταναλώνεις πρωτεΐνη πριν κοιμηθείς, αυτά τα αμινοξέα θα αποθηκευτούν στο σώμα και έτσι θα «χτίσουν» τους μύες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Θρίλερ» στον αέρα: 33χρονη βρέθηκε νεκρή σε πτήση 16 ωρών

Ναύπλιο: «Πάγωσαν» όταν κοίταξαν στη θάλασσα - Δείτε γιατί (pics)