MEN'S GUIDE

Απόκτησε το στυλ που θες χρησιμοποιώντας σωστά την πομάδα (vids)

Απόκτησε το στυλ που θες χρησιμοποιώντας σωστά την πομάδα (vids)
Τι είναι η πομάδα και πώς θα τη χρησιμοποιείς σωστά
Pixabay

Θεωρείς ότι ξέρεις πως να χρησιμοποιείς την πομάδα (pomade) στα μαλλιά σου; Σκέψου ξανά! Σίγουρα δεν είναι καμία επιστήμη αλλά η επιστήμη βοηθά. Και η προετοιμασία ακόμα περισσότερο. Μάθε πως λειτουργούν αυτά τα προϊόντα αλλά και βασικούς κανόνες της φυσικής και θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ξεκινώντας από τα απλά, η πομάδα είναι ένα μαλακό προϊόν που μοιάζει με το τζελ και αποδίδει διαφορετικά κρατήματα αλλά και λάμψεις στα μαλλιά αναλόγως με τη σύνθεσή του. Εφαρμόζεται σε υγρά ή στεγνά μαλλιά για διαφορετικά αποτελέσματα.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις την λάμψη. Οι περισσότεροι προτιμούν απαλό αποτέλεσμα και όχι σούπερ γυαλιστερό που να θυμίζει άλλες εποχές. Τότε ήταν μόδα, τώρα δεν είναι. Δες και το βαθμό κρατήματος που αναφέρεται στη συσκευασία.

Στέγνωσε καλά τα μαλλιά σου με μια πετσέτα ή ανάλογα το αποτέλεσμα που θες, άστα λίγο πιο υγρά. Ιδανικά η πομάδα εφαρμόζεται σε στεγνωμένα με πετσέτα μαλλιά καθώς το νερό την ενεργοποιεί σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που αποδίδουν καλύτερα σε στεγνά μαλλιά.

Στην ερώτηση «τι ποσότητα χρησιμοποιώ» δεν υπάρχει απάντηση! Εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θες αλλά και τα μαλλιά που έχεις, σε ποσότητα και ποιότητα. Ξεκίνα με μικρή ποσότητα και επανέλαβε όσο χρειαστεί. Ζέστανε το υλικό στα δάχτυλα σου τρίβοντας το.

Στην εφαρμογή ξεκίνα από τη ρίζα. Από εκεί ξεκινά και το χτένισμα σου οπότε όσο καλύτερα το δουλέψεις τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις. Για αυτό και είπαμε να ζεστάνεις το υλικό στα δάχτυλα και όχι στην παλάμη.

Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου και το επιθυμητό στυλ, θα χρειαστεί να επαναλάβεις αρκετές φορές. Στο τελείωμα χρησιμοποίησε τις παλάμες σου για να καλύψεις μεγαλύτερη επιφάνεια. Το πιθανότερο είναι στο πίσω μέρος να μην θες να διαμορφώσεις τα μαλλιά αλλά σίγουρα δεν θες να έχουν άλλη υφή από το υπόλοιπο κεφάλι σου. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στα πλαϊνά, αντίστοιχη με την κορυφή του κεφαλιού.

Χτένισε τα μαλλιά σου ώστε πλέον να απλωθεί ομοιόμορφα και να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να διαμορφώσεις το χτένισμα που θες.

Η τελευταία απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι αν θα αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ή θα χρησιμοποιήσεις σεσουάρ. Με την δεύτερη επιλογή εξασφαλίζεις κράτημα για περισσότερη ώρα ενώ τα μαλλιά αποκτούν και περισσότερο όγκο.