MEN'S GUIDE

Ξεχάστε τα μούσια, ήρθε η ώρα για μουστάκι!

Ξεχάστε τα μούσια, ήρθε η ώρα για μουστάκι!
Η φροντίδα του, είναι παιχνιδάκι σε σύγκριση με το μούσι
Pixabay

Έδαφος κερδίζει το μουστάκι αντί για το μούσι το τελευταίο διάστημα και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να κυριαρχήσει. 

Ειδικά οι ρετρό εκδοχές του: σκεφθείτε τον Τομ Σέλεκ ή τον Μπαρτ Ρέινολντς στην δεκαετία του ’70. Το σωστό μουστάκι προσφέρει αυτοπεποίθηση αλλά και μαγκιά σε εκείνον που μπορεί να το υποστηρίξει. Ίσως για αυτό δεκάδες σταρ άρχισαν να υιοθετούν την τάση.

Οι γυναίκες πάλι δείχνουν να έλκονται από αυτή την εικόνα. Επιπλέον, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει, το μούσι προκαλεί και μια δυσφορία ενώ το μουστάκι γίνεται πιο παιχνιδιάρικο. Για αυτό και είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν πως είναι η ιδανική εποχή να πειραματιστεί κανείς με το μουστάκι. Και είναι πραγματικά ευκολότερο από ότι ίσως νομίζεις. Αν έχεις ήδη μούσι, τότε η μισή δουλειά έχει γίνει. Ενώ η συντήρησή του είναι πολύ εύκολη.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως ο καθένας μπορεί να αποκτήσει μουστάκι, ακόμα και εκείνοι που έχουν αραιά γένια. Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι να το πάρει κάποιος σοβαρά απόφαση και να τολμήσει χωρίς να απολογείται σε κανέναν. Ιδανικά μπορεί να αφήσει – αν δεν έχει- γένια πρώτα. Όταν φτάσουν στο επιθυμητό μήκος τότε αρχίζει να τα κονταίνει αφήνοντας το μουστάκι το οποίο όμως αρχίζει να διαμορφώνει. Όσον αφορά το σωστό σχήμα, αυτό δεν θα πρέπει να ξεπερνά την άκρη των χειλιών. Όποιος δυσκολεύεται μπορεί να επισκεφθεί έναν ειδικό και στη συνέχεια να το συντηρεί.

Όταν το μουστάκι είναι έτοιμο, τότε τα γένια ξυρίζονται εντελώς!

Όσον αφορά την φροντίδα του, είναι παιχνιδάκι σε σύγκριση με το μούσι. Διατήρησε το σχήμα του, ξύριζε ή ψαλίδιζε τις άκρες του συχνά για να είναι καλαίσθητο.

Σημασία έχει και το μήκος της τρίχας. Επέλεξε εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα και διατήρησέ το. Αγόρασε μια χτένα ή βούρτσα για μουστάκι για να το στρώνεις σωστά με κατεύθυνση προς τα χείλη σου και κούρεψέ το ακριβώς στην γραμμή του χείλους. Για αυτό θα βοηθήσει ένα μικρό ψαλίδι. Τα λάδια που χρησιμοποιούνται στα γένια είναι περιττά για την περιποίηση του μουστακιού, όπως και τα κεριά διαμόρφωσης. Υπάρχουν ειδικά σκευάσματα μόνο για μουστάκι με στόχο την ενυδάτωση τόσο της τρίχας όσο και του δέρματος.