MEN'S GUIDE

Ποιο είναι το ιδανικό μήκος για το ανδρικό μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Ποιο είναι το ιδανικό μήκος για το ανδρικό μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπό σου
Το θέμα είναι να βρεις ένα καινούριο με το οποίο θα το αντικαταστήσεις και να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος

Δεκάδες είναι οι λόγοι που θα πρέπει να σκεφτείς και φέτος προκειμένου να αντικαταστήσεις το παλιό σου μαγιό.

Μπορεί να έχει χαλαρώσει η ζώνη με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα σταθερό οπότε να κινδυνεύεις να το… χάσεις ανά πάσα στιγμή, να έχει ξεθωριάσει από το αλάτι ή ακόμα και να μην σε ικανοποιεί η περσινή σου επιλογή.

Το θέμα είναι να βρεις ένα καινούριο με το οποίο θα το αντικαταστήσεις και να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό ώστε να απολαύσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές και να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες που θα μπορείς να αναρτήσεις στα social media χωρίς δεύτερες σκέψεις ή προβληματισμούς.

Πολύ σημαντικό κομμάτι σε αυτή σου την απόφαση θα πρέπει να παίξει το μήκος του μαγιό. Επίσης θα πρέπει να σε προβληματίσει αν θα έχει κορδόνι, ελαστικό, αν θα είναι εφαρμοστό στη μέση σου, αν θες σχέδια ή θα είναι μονόχρωμο. Σύμφωνα με τους ειδικούς της μόδας οι αδύνατοι κολακεύονται περισσότερο από τις οριζόντιες ρίγες, οι μυώδης μπορούν να βάλουν σχεδόν όλα τα σχέδια και οι «γεμάτοι» δείχνουν καλύτεροι φορώντας σκούρες αποχρώσεις.

Το κύριο θέμα όμως είναι το μήκος. Αν δηλαδή το μαγιό σου να φτάνει στην στη μέση του μηρού, στο γόνατο ή κάπου αλλού;

Μακρύ

Οι ειδικοί προτείνουν ότι ένα καλό μήκος μαγιό για τους δραστήριους τύπους με συνηθισμένο ύψος είναι το μακρύ. Η κατηγορία αυτή αφορά τα μαγιό που είναι μακρύτερα από 9 εκατοστά. Αυτό αφορά το μάκρος από τον καβάλο μέχρι το γόνατο σε έναν άντρα ύψους κάτω του 1.82.

Αν σκοπεύεις να βάλεις μακρύτερο τότε είσαι στην περιοχή σορτς των σέρφερ. Η τελευταία επιλογή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα καλή είσαι όντως σέρφερ και κάνεις άλματα πάνω σε μία σανίδα.

Ωστόσο σιγουρέψου πως θα βρεις ένα ειδικά σχεδιασμένο μαγιό χωρίς υπερβολικό ύφασμα και ακόμα και τότε, οι λεπτοί άντρες και οι άντρες με ύψος κάτω του μέσου όρου θα φαίνονται… πνιγμένοι.

Μεσαίο

Το μεσαίου μήκους μαγιό, είναι ιδανικό για ψηλούς άντρες, άντρες με λεπτά πόδια ή για όσους έχουν να πάνε και κάπου αλλού μετά την δραστηριότητά τους στην παραλία. Είναι το ιδανικό μέγεθος για τους περισσότερους από εσάς. Με μάκρος από 15 μέχρι 20 εκατοστά, ακριβώς όπως ένα σορτς που θα φορούσες καθημερινά. Έχεις την δυνατότητα να το φορέσεις στην παραλία, και μετά σε ένα bar χωρίς να σκέφτεσαι ότι προκαλείς. Αν επίσης έχεις λεπτά πόδια, τα δείχνεις λίγο πιο πάνω απ’ το γόνατο.

Κοντό

Ιδανικό για τους γυμνασμένους άντρες που περνάνε πολλές ώρες στα γυμναστήρια. Δίνει έμφαση σαν μία τετράγωνη κορνίζα και θα σου δώσει ένα αεροδυναμικό λουκ. Τονίζει τέλεια το γραμμωμένο σώμα σου.

Παρόλα αυτά με το συγκεκριμένο μήκος θα πρέπει να προσέχεις το χρώμα και το σχέδιο που θα επιλέξεις. Καλό είναι να μην υποπέσεις σε υπερβολές. Ναι μεν τόνισε τους κοιλιακούς για οποίους κόπιασες αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνει ο περίγελος του νησιού!

Πολύ κοντό

Εδώ χρειάζεται προσοχή. Το συγκεκριμένο είδος, γνωστό και ως speedo, είναι καλό για κολυμβητές αγώνων ή άντρες με πολύ υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης. Σε αυτή την περίπτωση επιλογής – σύμφωνα με τους ειδικούς - υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη λέει πως κανένας δεν φαίνεται ωραίος με αυτά. Η άλλη λέει πως μπορεί να είναι πολύ καλό για πληθώρα σωματότυπων, επειδή εφαρμόζει στο δέρμα.

Ότι και να αποφασίσεις πάντως για φέτος το καλοκαίρι έχε υπόψη σου ότι το σημαντικό είναι να βρεις το μαγιό εκείνο που θα σε κάνει να νιώθεις άνετος και ωραίος. Τα υπόλοιπα ακολουθούν…