MEN'S GUIDE

Το γυμναστήριο ενός άνδρα μπορεί να είναι η παραλία - Τα αποτελέσματα θα είναι μοναδικά

Το γυμναστήριο ενός άνδρα μπορεί να είναι η παραλία - Τα αποτελέσματα θα είναι μοναδικά

Το καλοκαίρι είναι πλέον γεγονός και παρά τις ξαφνικές μπόρες η θερμοκρασία έχει ανέβει πολύ. Ο καιρός σίγουρα σε προδιαθέτει για παραλία και οσονούπω για πολλούς θα ξεκινήσουν και οι διακοπές.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τι θα κάνουν με το γυμναστήριο που ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες; Ή ακόμα και για τους περισσότερο «κολλημένους» με την άθληση τι θα γίνει όλες αυτές τις ημέρες που δεν θα μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο που προπονούνται όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Οι ειδικοί μας δίνουν την απάντηση. Αν φροντίσεις στις διακοπές σου να ασχολείσαι κάθε μέρα με ένα ή, γιατί όχι, και με τα τέσσερα δημοφιλή αυτά «αθλήματα παραλίας», τότε σίγουρα θα παραμείνεις fit και θα μπορείς να κάνεις άφοβα και μερικές... παρασπονδίες στη διατροφή σου, αφού θα «καις» κάθε μέρα πολλές θερμίδες.

Ρακέτες


Οι ρακέτες λειτουργούν σαν αεροβική άσκηση. Γυμνάζουν αρμονικά χέρια και πόδια, ενώ βοηθούν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία.

Θερμίδες: Ένα άτομο 60 κιλών «καίει» περί τις 440 θερμίδες την ώρα, ένα άτομο 80 κιλών περί τις 590 θερμίδες και ένα άτομο 100 κιλών περί τις 730 θερμίδες την ώρα.

Beach Volley


Γυμνάζει καλά τα πόδια, αλλά και τους μύες της πλάτης, των χεριών και των ώμων, ενώ εξ’αιτίας της άμμου είναι πολύ πιο κουραστικό και δύσκολο από το κανονικό βόλεϊ.

Θερμίδες: Ένα άτομο 60 κιλών «καίει» περί τις 500 θερμίδες με μία ώρα beach volley, ένα άτομο 80 κιλών φτάνει τις 670 θερμίδες, ενώ ένα άτομο 100 κιλών τις 845 θερμίδες.

Κολύμπι

Το κολύμπι γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα χωρίς να επιβαρύνει το μυικό σου σύστημα.

Θερμίδες: Ένα άτομο 60 κιλών «καίει» περί τις 380 θερμίδες αν κολυμπάει για μία ώρα, ένα άτομο 80 κιλών φτάνει τις 500 θερμίδες και ένα άτομο 100 κιλών τις 630 θερμίδες.

Beach Soccer

Προσφέρει καλή εκγύμναση των ποδιών και κυρίως των γαμπών και των τετρακεφάλων, καλή κυκλοφορία του αίματος και πάνω από όλα σε βοηθά να κάψεις πολλές θερμίδες.

Θερμίδες: Ένα άτομο 60 κιλών με μία ώρα Beach Soccer «καίει» περί τις 500 θερμίδες, ένα άτομο 80 κιλών περί τις 670 θερμίδες και ένα άτομο 100 κιλών περί τις 840 θερμίδες.