Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEN'S GUIDE

Bradley Cooper: Πώς μεταμόρφωσε το σώμα του

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Έσπρωξε τον εαυτό του στα όρια, προκειμένου να υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη ένα υπαρκτό πρόσωπο και αποζημιώθηκε με μια υποψηφιότητα Oscar.

Όταν ο Bradley Cooper ανέλαβε το ρόλο του Chris Kyle στην ταινία «Ελεύθερος σκοπευτής» του Clint Eastwood, ήξερε ότι έπρεπε να μεταμορφώσει το σώμα του ώστε να μοιάζει όσο το δυνατό περισσότερο με ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Προκειμένου να μοιάσει όσο το δυνατό περισσότερο στον πιο θανατηφόρο ελεύθερο σκοπευτή στην ιστορία των ΗΠΑ, ο 40χρονος Cooper αποφάσισε ότι δεν θα προσέφευγε σε ορμόνες, στεροειδή ή οτιδήποτε μη φυσικό για να πετύχει αυτή τη μεταμόρφωση.

Με στόχο να πάρει περίπου είκοσι κιλά μέσα σε λίγους μήνες, ο Cooper αναγκάστηκε να τρώει τέσσερις φορές περισσότερο απ' ότι ένας μέσος άνθρωπος. Οι θερμίδες που κατανάλωνε καθημερινά έφταναν τις 8.000, μοιρασμένες σε γεύματα ανά μια περίπου ώρα.

Σκοπός του όμως δεν ήταν απλά να παχύνει αλλά να μετατρέψει αυτά τα κιλά σε μυς. Χρησιμοποιώντας δικό του, προσωπικό γυμναστή που τον πίεζε πάρα πολύ, έφτανε να περνά στο γυμναστήριο τέσσερις ώρες την ημέρα, όλη την εβδομάδα για αρκετούς μήνες.

«Ήταν πολύ συστηματικός στην προσπάθειά του», περιγράφει ο σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας Jason Hall και προσθέτει «όπου κι αν πήγαινε, έπαιρνε μαζί τον γυμναστή του».

Στους μήνες που έχουν περάσει από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, ο Αμερικανός ηθοποιός έχει επιστρέψει στο κανονικό του βάρος, ακολουθώντας μια δίαιτα που περιελάμβανε πιάτα όπως η κολοκυθόσουπα.