Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEN'S GUIDE

To δίλημμα του καλοκαιριού: Παπούτσια με ή χωρίς κάλτσες; (vids)

Newsbomb

Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει κι ένα από τα μόνιμα διλήμματα για τη θερινή περίοδο είναι τα παπούτσια. Και κυρίως οι κάλτσες: χρησιμοποιούμε ή όχι;

Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει καθώς είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να αναλάβει το ρίσκο. Σίγουρα όμως υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Ειδικά όταν οι κάλτσες φαίνονται είτε γιατί φοράς μια βερμούδα είτε γιατί έχεις διπλώσει το παντελόνι σου.

Υπάρχουν λόγοι υγιεινής που επιβάλλουν την χρήση τους αλλά αναιρούνται την ίδια ώρα αν γίνει λάθος επιλογή υλικού. Και υπάρχουν και λόγοι αισθητικής.

Με κάλτσες το καλοκαίρι

Θετικά

  1. Κρατούν τα πόδια σου στεγνά εφόσον επιλέξεις το κατάλληλο υλικό (υφάσματα που αναπνέουν) ενώ τα προστατεύουν και από την τριβή.
  2. Συμπληρώνουν την εμφάνισή του και υπάρχουν πολλά σχέδια αλλά και χρώματα.
  3. Αν δυσκολεύεσαι να επιλέξεις, πήγαινε εκ του ασφαλούς: είτε κοντές που δεν φαίνονται από το παπούτσι είτε μεσαίες λευκές. Οι κοντές επιτρέπουν να αερίζονται καλύτερα και οι αστράγαλοι.

Αρνητικά

  1. Μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω εφίδρωση αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός και να περπατάς με υγρές κάλτσες δεν είναι ότι καλύτερο.
  2. Αν επιλέξεις ένα ζευγάρι που κλέβει στο μάτι, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στο ντύσιμό σου.

Χωρίς κάλτσες

Θετικά

  1. Υπάρχουν παπούτσια που έχουν σχεδιαστεί ώστε να τα φοράς χωρίς κάλτσες. Πρόκειται κυρίως για υφασμάτινα που επιτρέπουν την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα.
  2. Είναι ευκολότερο απλά να φορέσεις τα παπούτσια σου χωρίς καν να σκεφτείς τις κάλτσες. Ειδικά όταν είσαι σε διακοπές

Αρνητικά

  1. Οσμές. Ότι παπούτσι και να φορέσεις δεν θα μπορέσεις εν τέλη να τις αποφύγεις αν δεν χρησιμοποιείς κάλτσες.
  2. Φουσκάλες και πληγές ως αποτέλεσμα της τριβής που προκαλείται. Το πόδι σου είναι απροστάτευτο.

Σε κάθε περίπτωση ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα πρέπει να φροντίζεις λίγο παραπάνω και τα παπούτσια σου. Καθάριζε τα εξωτερικά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για τα δύσκολα σημεία.

Στο εμπόριο θα βρεις αρκετά προϊόντα για να καθαρίσεις και να φρεσκάρεις το εσωτερικό τους. Ακόμα και η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα καθώς απορροφά τόσο τις οσμές όσο και την υγρασία. Βάλτε σε μια κάλτσα και αφήστε την μέσα στο παπούτσι.

Bonus video: Πώς θα διαλέξεις κάλτσες