ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός Newsbomb.gr: Οι νικητές που κερδίζουν προσκλήσεις για την παράσταση Happy Birthday ΕΛΛΑΣ

Διαγωνισμός Newsbomb.gr: Οι νικητές που κερδίζουν προσκλήσεις για την παράσταση Happy Birthday ΕΛΛΑΣ

Tο Newsbomb.gr εξασφάλισε για εσάς προσκλήσεις για την πρωτότυπη, ζωντανή, μουσική παράσταση «Happy Birthday ΕΛΛΑΣ» στο Θέατρο «ΑΘΗΝά».

Συγκεκριμένα, 10 νικητές κέρδισαν από μια διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα, σήμερα Παρασκευή 25/10, ώρα έναρξης: 21.00 και άλλοι 10 νικητές από μία διπλή πρόσκληση για το Σάββατο 26/10, ώρα έναρξης: 21.00, στο Θέατρο «ΑΘΗΝά», Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34, Τ. 210 8230500.

Αυτοί είναι οι 10 τυχεροί αναγνώστες του Newsbomb.gr που κέρδισαν από μία διπλή πρόσκληση για σήμερα Παρασκευή 25/10, στις 21.00:

ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΨΑΛΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Αυτοί είναι οι 10 τυχεροί αναγνώστες του Newsbomb.gr που κέρδισαν από μία διπλή πρόσκληση για το Σάββατο 26/10, στις 21.00:

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΛΟΤΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΓΑΡΑ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΣΟΥ

ΙΟΑΚΕΙΜ ΧΑΡΑΡΗΣ

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΚΟΚΚΟΤΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Γιάννης Ζουγανέλης υποδέχεται την καλλιτεχνικά ακούραστη Ζωζώ Σαπουντζάκη σε μια πρωτότυπη, ζωντανή, μουσική παράσταση για το θέατρο "Αθηνά", μαζί με μια δυνατή ομάδα! Τίτλος της "Happy Birthday ΕΛΛΑΣ". Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με εορταστικό χαρακτήρα για την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής μας ...Ασυναρτησίας!

Η πραγματική ταυτότητα του Έλληνα δοσμένη μέσα από γέλιο, μουσική, χορό, τραγούδι αλλά και... βαθιά ψυχή. Με ήρωες, τους «Ελληναράδες» διακοσίων ολόκληρων ετών, αποκαΐδια μιας εικονικής πραγματικότητας.

Πρωταγωνιστούν: Άβα Γαλανοπούλου, Γιώργος Χατζής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ερμόλαος Ματθαίου, Βασίλης Γιακουμάρος, Τάνια Ρόκκα, Γιώργος Μπούμπας και η Σοφία Κουρτίδου.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης δηλώνει για την παράσταση:

Επιδιώκουμε το “ζωντανό” θέατρο, ένα θέατρο που θα διαδράται στην καθημερινότητά του, που θα αλλάζει, θα εξελίσσεται, που θα ενσωματώνονται οι αντιδράσεις των αποδεκτών θεατών τους οποίους θέλουμε να μπαίνουν στη θέαση. Επίσης, στο Happy Birthday ΕΛΛΑΣ διαπερνάει όλη η σκωπτικότητα της καθημερινότητάς μας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας από τη πλευρά της ασυναρτησίας της. Τι έφταιξε και πετάξαμε το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους; Πού φταίξαμε εμείς; Και όλα αυτά με γνώμονα το γέλιο και την ισορροπία της ψυχής. Ερευνούμε τους χαρακτήρες των ανθρώπων και τους ανεβάζουμε στη σκηνή. Αυτό που θα θέλαμε ιδανικά είναι ο αποδέκτης, δηλαδή ο θεατής, να αντανακλάται σε αυτό που συμβαίνει στη σκηνή και να τον αφορά. Επιμένω πάρα πολύ στο «ζωντανό» θέατρο, θα γίνονται πράγματα τα οποία δεν θα είναι ποτέ ίδια. Και αυτό με απόλυτη συνείδηση του τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε και με πολλή χαρά, αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνουμε.

Κείμενα: (με αλφαβητική σειρά) : Αντώνης Ανδρικάκης, Μιχαήλ Άνθης, Νίκος Κεραμίδας, Ντίνος Σπυρόπουλος, σε συνεργασία με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος Βοηθός σκηνογράφου: Σωτήρης Υφαντής

Σχεδιασμός φωτισμού: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Βίντεο: Πάνος Ζενίδης

Χορογραφίες: Νικολέττα Τρίκη

Πιανίστας: Θαλής Τριανταφύλλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζουγανέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τάνια Ρόκκα

Παραγωγή: Δημητρης Μαροσούλης - Θοδωρής Μαροσούλης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Παραστάσεις & Ώρες έναρξης:

Τετάρτη 19:15,

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 & 21:00

Κυριακή 19:15

Τιμές εισιτηρίων : 20 - 12 €

Διάρκεια: 180 (με διάλειμμα)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-athina/happy-birthday-ellas/ και στο ταμείο του θεάτρου Τηλ κρατήσεων: 2108237330.