ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννης Σκαρίμπας - Διονύσης Τσακνής: Στο Μέγαρο Μουσικής

Γιάννης Σκαρίμπας - Διονύσης Τσακνής: Στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τον Διονύση Τσακνή και τη μουσική παράσταση με τίτλο «Εαυτούλιδες» η οποία αποτελεί τη μελοποίηση ποιημάτων του Γιάννη Σκαρίμπα.

Η ειρωνική γλώσσα του Σκαρίμπα, το κατακερματισμένο ύφος και η πρωτοφανής θεματική του που συνιστούν στοιχεία μιας νεωτερικής ποιητικής ενέπνευσαν τον ανήσυχο δημιουργό που μελοποίησε 12 ποιήματα της συλλογής «Εαυτούληδες».

Οι συνθέσεις αυτές γίνονται το αντικείμενο μιας μουσικο-θεατρικής παράστασης που ο Διονύσης Τσακνής παρουσιάζει στο Μέγαρο, με την πολύτιμη συνδρομή του ενορχηστρωτή και σολίστα Δημήτρη Μπαρμπαγάλα και των συνεργατών του, όπως και του τραγουδιστή Γιώργου Μεράντζα και μιας ομάδας ηθοποιών-τραγουδιστών (Αποστόλης, Γιώργος και Ειρήνη Ψυχράμη, Ελένη Καρακάση, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου).

Τον ίδιο τον Σκαρίμπα ενσαρκώνει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε κείμενα που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Τσακνής. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός. Συμμετέχει μοντέρνο μουσικό σχήμα καθώς και οι μουσικοί: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας, κιθάρες και ο Θωμάς Κωνσταντίνου, τσουμπούς, τζουράς, λαγούτο.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
Ημερομηνία Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012
Τιμές εισιτηρίων € 14,00 - 25,00 - 35,00 - 50,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: € 7,50 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,50 (65+, πολύτεκνοι)