ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρώμη: Μόνοv φωτογραφίες από την έκθεση για τον Ραφαήλ στο μουσείο της πόλης

Ρώμη: Μόνοv φωτογραφίες από την έκθεση για τον Ραφαήλ στο μουσείο της πόλης

Κάθε μουσείο στην Ιταλία είναι κλειστό τώρα που όλη η χώρα έχει βάλει «λουκέτο» για να εμποδίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το «λουκέτο» αφορά και την έκθεση-ορόσημο στη Ρώμη για τον Ραφαέλο Σάντσιο ντα Ουρμπίνο, γνωστό ως Ραφαήλ, η οποία προοριζόταν να σηματοδοτήσει τα 500 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου και αρχιτέκτονα της πρώιμης Αναγέννησης. Προς το παρόν, απομένει να βλέπουμε φωτογραφίες έργων του που εκτίθενται πίσω από κλειστές πόρτες.

Η εκπληκτική έκθεση στην Scuderie del Quirinale τιμά τη σύντομη ζωή του Ραφαήλ -πέθανε σε ηλικία μόλις 37 ετών- με περισσότερα από 200 έργα. Είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει αφιερωθεί σε αυτή την τόσο σημαντική μορφή της ιστορίας της Δυτικής τέχνης, παρουσιάζοντας 120 πίνακες ζωγραφικής και σχέδια του ίδιου του καλλιτέχνη καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Ραφαήλ.

Η έκθεση με τίτλο «Raphael 1520-1483» -ασυνήθιστος τίτλος καθώς προτάσσεται η χρονολογία του θανάτου του- άνοιξε επισήμως στις 5 Μαρτίου και προοριζόταν να ολοκληρωθεί στις 2 Ιουνίου. Στις 8 Μαρτίου, κατέβασε ρολά, όπως και τα άλλα μουσεία της Ιταλίας, και θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας.

Πηγηή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Kορονοϊός: ΠΡΟΣΟΧΗ - Έτσι δεν θα κολλήσετε και θα σταματήσει η εξάπλωσή του

Καιρός ΤΩΡΑ: Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια - Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη