ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τους πιο ισχυρούς συλλέκτες

Από τους πιο ισχυρούς συλλέκτες
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το «Art Review» φιλοξενεί στις σελίδες του μια λίστα με τους 100 ισχυρούς καλλιτέχνες του κόσ...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το «Art Review» φιλοξενεί στις σελίδες του μια λίστα με τους 100 ισχυρούς καλλιτέχνες του κόσμου. Η λίστα φιλοξενεί ανθρώπους απ’ όλα τα είδη της τέχνης, όπως ζωγράφους και ποιητές. Εκεί βρέθηκαν ο Δάκης Ιωάννου και ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στη θέση 28 και 87 αντίστοιχα. Ο Δάκης Ιωάννου ασχολείται με τη συλλογή έργων μοντέρνας τέχνης. Διαθέτει στην προσωπική του συλλογή σπάνια έργα, τα οποία έχει εκθέσει κατά καιρούς σε μουσεία και καλλιτεχνικούς χώρους. Ο Ελληνοκύπριος έχει δημιουργήσει το ίδρυμα «ΔΕΣΤΕ», το οποίο διοργανώνει εκθέσεις και επιμελείται εκδόσεις.
Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος είναι επίσης συλλέκτης έργων μοντέρνας τέχνης, αν και οι περισσότεροι τον γνωρίζουν με την ιδιότητα του πρόεδρου του ΣΕΒ. Μέρος της συλλογής του έχει παρουσιαστεί σε σημαντικά μουσεία παγκοσμίως, όπως στη Whitechapel Gallery του Λονδίνου. Στα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει έναν οργανισμό σχετικό με την τέχνη στην Ελλάδα.

πηγή:https://www.gossip-tv.gr