ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές εικόνες: Ο κορονοϊός δεν σταματά τις εργασίες στο Νέο Μουσείο της Αιγύπτου

Συγκλονιστικές εικόνες: Ο κορονοϊός δεν σταματά τις εργασίες στο Νέο Μουσείο της Αιγύπτου

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες για τα εγκαίνια τα οποία αναβλήθηκαν τελικά για το 2021

Οι εργαζόμενοι στο Νέο Μουσείο της Αιγύπτου δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες και να μπορέσουν να ανοίξουν τις πύλες στο κοινό τον επόμενο χρόνο.

Μπορεί ο κορονοϊός να τους επηρεάζει και εκείνους σε πολύ μεγάλο βαθμό, ωστόσο δεν το βάζουν κάτω και φορώντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά και κάνοντας απολυμάνσεις, συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους.

Άλλωστε το νέο αυτό μουσείο που είναι γνωστό και ως Μουσείο της Γκίζας ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει το 2015, αλλά για διάφορους λόγους τα εγκαίνια παίρνανε συνεχώς παράταση.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την αιγυπτιακή κυβέρνηση. Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι φορείς ζήτησαν από τους εργαζόμενους να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί!

Η έκταση του μουσείου φτάνει τα 500.000 τμ και θα είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο. Ανάμεσα στα χιλιάδες εκθέματα που θα φιλοξενεί, θα υπάρχει και η πλήρης συλλογή των τάφων του βασιλιά Τουταγχαμών. Μάλιστα πολλά από τα πολύτιμα αντικείμενά της θα εκτεθούν για πρώτη φορά!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Ημερομηνίες: 11 Μαΐου, 15 Ιουνίου και 3 Ιουλίου η επιστροφή στη «νέα κανονικότητα»