ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη του Θ. Αγγελόπουλου από τον ΟΛΠ

Μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη του Θ. Αγγελόπουλου από τον ΟΛΠ

Τη δημιουργία μουσείου Κινηματογράφου προς τιμήν του Θόδωρου Αγγελόπουλου, στους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης γύριζε την ταινία του «Η άλλη θάλασσα» στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, επί έναν χρόνο, με την ενεργή συμπαράσταση διοίκησης και εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε πως σε περίπτωση που αποφασισθεί η συνέχιση της παραγωγής της ταινίας, να συνεχίσει την παραχώρηση χώρων, πόρων και μέσων μέχρι την ολοκλήρωση της.

Επιπλέον, να προωθήσει την ιδέα του σκηνοθέτη για τη δημιουργία Μουσείου Κινηματογράφου εντός των χώρων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, με δεδομένο ότι στον ευρύτερο Πειραιά έχουν γυριστεί σημαντικότατες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Τέλος, να δοθεί το όνομα Θόδωρος Αγγελόπουλος στο υπό δημιουργία πάρκο στο Καστράκι, το οποίο θα αποτελεί τμήμα της Πολιτιστικής Ακτής, κύριο χώρο εντός του οποίου ο Έλληνας σκηνοθέτης γύριζε την τελευταία του ταινία.