ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μπερλινάλε τίμησε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Η Μπερλινάλε τίμησε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Τιμητική εκδήλωση για τον αδικοχαμένο σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο πραγματοποίησε το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, μία μέρα πριν κλείσει η αυλαία του φεστιβάλ, με την απονομή βραβείων.

Παρόντες στην εκδήλωση, που περιλάμβανε και προβολή της ταινίας «Το Λιβάδι που δακρύζει» ήταν η σύζυγος του Θ. Αγγελόπουλου Φοίβη Οικονομοπούλου καθώς και οι κόρες του, Κατερίνα και Ελένη.

«Λυπάμαι πολύ που ο Θόδωρος δεν είναι πια μαζί μας για να πολεμήσει ενάντια σʼ αυτά που συμβαίνουν» δήλωσε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ, προλογίζοντας την ταινία. Ο Κόσλικ συνέδεσε το θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου με τα όσα γίνονται σήμερα στην Ευρώπη. «Είναι μια ταξική διαμάχη. Βλέπουμε πώς οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι» ανέφερε, προσθέτοντας ότι το μόνο που μπορεί να μας βγάλει από την κατάσταση είναι ο πολιτισμός.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο φίλος και συνεργάτης του σκηνοθέτη, Πέτρος Μάρκαρης, που αναφέρθηκε στο ταλέντο, το όραμα και τη δουλειά του Θ. Αγγελόπουλου.