ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η συντήρηση του Κολοσσαίου στα χέρια ιδιώτη

Η συντήρηση του Κολοσσαίου στα χέρια ιδιώτη
Η συντήρηση του Κολοσσαίου επαφίεται στη γενναιοδωρία ιδιώτη Ιταλού επιχειρηματία υποδημάτων...

Η συντήρηση του Κολοσσαίου επαφίεται στη γενναιοδωρία ιδιώτη Ιταλού επιχειρηματία υποδημάτων, ο οποίος δήλωσε διατεθειμένος να προσφέρει είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ για τις εργασίες αποκατάστασης.

Ο επιχειρηματίας διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να καλύψει ούτε γωνιά του γνωστότερου μνημείου της Αιώνιας Πόλης με γιγαντοαφίσες, στις οποίες θα διαφημίζονται οι τσάντες και τα παπούτσια του, εννοώντας ότι η διαφήμιση, στην οποία στοχεύει, είναι μέσω θετικών δηλώσεων του δήμου και της κυβέρνησης.

Η ιδέα για «συντήρηση του Κολοσσαίου από ιδιώτη» ανήκει στον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι, και στον δήμαρχο της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι οι κρατικοί πόροι είναι ανεπαρκείς και ότι το δημόσιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φέρει σε πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο.

Ο Ιταλός υπουργός πολιτισμού αναμένει από την ανακοίνωση της έναρξης εργασιών συντήρησης στο Κολοσσαίο να βελτιώσει το προφίλ του, που έχει πληγεί μετά τις συνεχόμενες καταρρεύσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.

Ροή Ειδήσεων