ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις

Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις

Το Φεστιβάλ «Θεατρικές Συνθέσεις» με βάση την Αρχαία Τραγωδία συνεχίζεται στο BETON7.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι παραστάσεις «Μήδεια Work in progress» σε σκηνοθεσία Φίλιππου Κανακάρη και «P.H.A.E.D.R.A.» σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα. Προηγήθηκε η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη.

Την αποτρόπαιη τραγωδία μιας γυναίκας που σκότωσε τα παιδιά της επέλεξε να παρουσιάσει στους συμπολίτες του ο Ευριπίδης το 431 π.Χ., παραμονές του Πελοποννησιακού Πολέμου, ως προειδοποίηση για την αχαλίνωτη βία που έμελλε να ξεσπάσει.

Το αθηναϊκό κοινό όμως, παραδεδομένο στην πειθώ της πολεμικής ρητορικής, επέλεξε να κωφεύσει στις αντιπολεμικές νύξεις του ποιητή, ακριβώς όπως ο χορός παραλύει μπροστά στο φρικτό έγκλημα της παιδοκτόνου – και έδωσε στη Μήδεια το τελευταίο βραβείο.

Τι είναι αυτό που κάνει τη βία όχι μόνο ανεκτή αλλά και ελκυστική σε μια κοινωνία; Τι είναι αυτό που κάνει τη Μήδεια όχι πια απεχθή αλλά επιβλητική στα μάτια του κοινού;

Ποια είναι εντέλει η ευθύνη του κοινού –και της κοινωνίας γενικότερα και του καθένα από μας ειδικότερα – όταν βρεθεί μπροστά στη σαγήνη της βίας αλλά και τη σαγήνη του λόγου;

BETON7, Πύδνας 7, Βοτανικός - Αθήνα (στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ) Πληροφορίες Τηλ.: 210 7512625, www.beton7.com