ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 1.000.000 Ρώσοι μαθητές ζωγραφίζουν για την ελληνική Επανάσταση

Περισσότεροι από 1.000.000 Ρώσοι μαθητές ζωγραφίζουν για την ελληνική Επανάσταση
IN TIME

Το διαγωνισμό ζωγραφικής «Ελλάδα-Ρωσία 1821» διοργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μόσχας στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα αλλά και του έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας.

Πηγή έμπνευσης θα αποτελέσουν, οι ήρωες της ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και σημαντικά γεγονότα του αγώνα για την ανεξαρτησία το 1821, για περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά της Μόσχας, τα οποία καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Ελλάδα-Ρωσία 1821».

Θα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών από τα σχολεία της Μόσχας και της ευρύτερης περιφέρειας της ρωσικής πρωτεύουσας. Ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Κρήτη, προσφορά του ΕΟΤ Μόσχας, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τη συμμετοχή τους, να ενημερωθούν για τον ελληνικό Αγώνα, για την ανεξαρτησία και για τη ρωσική συνεισφορά σε αυτόν.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον 4ο συνεχόμενο διαγωνισμό, που ξεκίνησε το 2016 στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, και συγκεντρώνει κάθε φορά περισσότερες από 1.000 συμμετοχές, δίνοντας έναυσμα σε χιλιάδες παιδιά της Ρωσίας, και τις οικογένειές τους, να μελετήσουν και να ασχοληθούν με θέματα όπως η ελληνική ιστορία, μυθολογία, γεωγραφία κ.α.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου, με τον νικητή να αναδεικνύεται τον Νοέμβριο.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, η Πρεσβεία της Ελλάδος προγραμματίζει να διαθέσει ορισμένα από τα έργα των παιδιών σε συμβολική δημοπρασία προς φιλανθρωπικό σκοπό, σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή δημοφιλών Ρώσων παρουσιαστών, αναδεικνύοντας τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.