ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στη Μακρινίτσα: Σοκάρει η περιγραφή της μάνας που είδε τον 31χρονο να σκοτώνει τα παιδιά της

Φονικό στη Μακρινίτσα: Σοκάρει η περιγραφή της μάνας που είδε τον 31χρονο να σκοτώνει τα παιδιά της

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί σοκαρισμένη την απίστευτη τραγωδία που σημειώθηκε στη Μακρινίτσα το βράδυ της Δευτέρας (05/04) με θύματα δυο αδέρφια - Η μητέρα των θυμάτων κατάφερε να γλιτώσει τραυματισμένη

«Ήμουν η πρώτη που δέχτηκα επίθεση. Μπήκε μέσα και έτρεξα να προστατέψω το εγγονάκι μου και τον παππού που τους είχα επάνω», είπε συντετριμμένη η μητέρα των δύο παιδιών, Αθανασία Τσάπα, μιλώντας στο Mega.

Μάλιστα η γυναίκα δίχως να έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί περιέγραψε το πώς συνέβη η τραγωδία: «Κατέβηκα κάτω και έβγαλε ένα μαχαίρι και άρχισε να με χτυπάει. Τότε μπήκε στη μέση η κόρη μου. Άφησε εμένα και ξεκίνησε την κόρη μου».

«Εγώ πιστεύω ότι θα σκότωνε εμένα, αν δεν κατέβαινε εκείνη την ώρα το παιδί μου» συμπλήρωσε η Αθανασία Τσάπα.

Και πρόσθεσε: «Αφού έκανε ό,τι έκανε βγήκε έξω. Εκείνη τη στιγμή ερχόταν ο γιος μου από την Πορταριά. Τον έπιασε και άρχισε να τον χτυπάει, το παιδί δεν πρόλαβε να αντισταθεί».

Οι γονείς της Κωνσταντίνας και του Γιώργου τώρα προσπαθούν «να δώσουν δύναμη στο εγγόνι τους» όπως λένε, το οποίο είναι 2,5 χρονών.

Την ίδια ώρα, ζητούν να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο άνθρωπος που τους στέρησε τη ζωή. «Θέλουμε την τιμωρία του, να μπει μέσα ισόβια. Τα παιδιά μας δεν θα γυρίσουν πίσω», είπε ο πατέρας των δύο παιδιών.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις τους:

Αμετανόητος ο δράστης

Την ίδια ώρα, προκλητικός εμφανίσθηκε μπροστά στον εισαγγελέα, ο 31χρονος δράστης του διπλού φονικού.

«Δεν με νοιάζει, θα με κλείσουν μέσα, σε ένα μήνα θα βγω»,φέρεται να είπε ο δράστης ενώπιον του εισαγγελέα.

Λίγα λεπτά πριν από τις 14.00, όχημα της Ασφάλειας έφτασε στην πίσω πόρτα των Δικαστηρίων και αστυνομικοί οδήγησαν τον κατηγορούμενο εντός του Δικαστικού Μεγάρου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό παρέμεινε επί μία ώρα στο κτήριο και στον εισαγγελέα, ενώ όπως έγινε γνωστό, ζήτησε μέσω του συνηγόρου του και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει την ανθρωποκτονία της 28χρονης και του 30χρονου αδερφού της με λάμα 25 εκατοστών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας των δύο άτυχων παιδιών.

Την Τετάρτη οι κηδείες της Κωνσταντίνας και του Γιώργου

Το μεσημέρι της Τρίτης αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία του χωριού οι αναγγελίες της εξόδιας ακολουθίας, η οποία θα τελεστεί και για τα δύο παιδιά αύριο Τετάρτη στις 10.30 από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του χωριού.