ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

74o Φεστιβάλ των Καννών: Η τιμητική βράβευση της Τζόντι Φόστερ με Χρυσό Φοίνικα

Τζόντι Φόστερ
H Τζόντι Φόστερ παραλαμβάνει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της.
AP

Η Τζόντι Φόστερ παρέλαβε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

To 74o Φεστιβάλ των Καννών άνοιξε τις πόρτες του την Τρίτη 6 Ιουλίου με μια λαμπερή τελετή και ηχηρά ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας και αρκετών καθυστερήσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο ενθουσιασμός, η χαρά της επανένωσης και η λάμψη ήταν κάτι παραπάνω από διάχυτα στην γιορτινή ατμόσφαιρα της μεγάλης βραδιάς.

Η εκδήλωση άνοιξε με τους σκηνοθέτες Πέδρο Αλμοδόβαρ, Μπονγκ Τζουν-χο και τον πρόεδρο του φετινού φεστιβάλ Σπάικ Λι, να πλαισιώνουν επί σκηνής την Τζόντι Φόστερ η οποία έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της μάλιστα, η διάσημη ηθοποιός εντυπωσίασε τους πάντες μιλώντας άπταιστα γαλλικά και αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη διάρκεια «αυτής της μεταβατικής χρονιάς ανακάλυψε εκ νέου τις ταινίες των Ακίρα Κουροσάβα, Μάρτιν Σκορσέζε, Σπάικ Λι και Μπονγκ Τζουν-χο».

«Η τέχνη του κινηματογράφου συνεχίζει να μου προκαλεί ρίγη ανατριχίλας. Δεν θα χάσω ποτέ το δέος και την ευγνωμοσύνη μου για τον κινηματογράφο», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Η ευφράδεια της Φόστερ δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον Σπάικ Λι ο οποίος είπε αστειευόμενος «Ένα πράγμα έχω να πω προτού καθίσω. Εύχομαι να μπορούσα να μιλήσω τα γαλλικά όπως η Τζόντι Φόστερ».


Η Φόστερ παρέλαβε τον τιμητικό χρυσό φοίνικα από τα χέρια του Ισπανού σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η 58χρονη ηθοποιός πριν από 45 χρόνια και ενώ ήταν σε ηλικία μόλις 13 ετών, είχε κερδίσει το ύψιστο βραβείο του φεστιβάλ των Καννών για τη συμμετοχή της στον Ταξιτζή του Μάρτιν Σκορσέζε.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr