ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Εξορκιστής: Αστρονομικό ποσό για τη νέα τριλογία - Ποια ηθοποιός επιστρέφει!

O εξορκιστής του 1973, σκηνή από την ταινία
Η Universal Pictures απέκτησε τα δικαιώματα της τριλογίας του Εξορκιστή έναντι 400 εκατ. δολαρίων

Η Έλεν Μπέρστιν επιστρέφει για να αναβιώσει τον ρόλο της στον Εξορκιστή του 1973.

Στα σκαριά βρίσκεται μια νέα τριλογία του Εξορκιστή από την Universal Pictures και την Blumhouse Productions.

Πληροφορίες πριν λίγο καιρό έκαναν λόγο για ένα σίκουελ της θρυλικής ταινίας τρόμου του 1973, γεγονός που επιβεβαίωνε και ο παραγωγός Τζέισον Μπλαμ. Ο ίδιος μάλιστα εξηγούσε ότι το σίκουελ θα παραμείνει πιστό στην αρχική ταινία των 70s.

Ωστόσο, αυτό που τώρα γίνεται γνωστό, είναι ότι η Universal ανακατεύει και πάλι την τράπουλα κάνοντας κίνηση ματ! Η εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα της τριλογίας έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την συνδρομητική πλατφόρμα της, Peacock.

Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε κάνει και το Netflix, όταν αγόρασε τα δικαιώματα του Knives Out έναντι του αστρονομικού ποσού των 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σκηνοθέτης της τριλογίας θα είναι ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν (ο οποίος αναβίωσε το Halloween), ενώ η είδηση που έχει ενθουσιάσει τους φαν του είδους είναι ότι η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μπέρστιν θα επιστρέψει στο πρότζεκτ για να αναβιώσει τον ρόλο της Κρις ΜακΝιλ, μητέρα της δαιμονισμένης έφηβης Ρέιγκαν (Λίντα Μπλερ). Μάλιστα, στο άκουσμα της εν λόγω είδησης πολλοί από τους φαν ζητάνε και την επιστροφή της ηθοποιού Λίντα Μπλερ. Στην τριλογία θα συμμετέχει ακόμα ο υποψήφιος για Όσκαρ, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ.

Όπως έχει γίνει γνωστό η πρεμιέρα της πρώτης ταινίας από την τριλογία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Οκτωβρίου.

Ο Εξορκιστής

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εμβληματική ταινία του 1973 κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ και επί 40 χρόνια ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορική ταινία τρόμου. Εκθρονίστηκε το 2017 από την ταινία Το Αυτό. Επίσης το 2010, ο Εξορκιστής χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των ΗΠΑ.

Ο Εξορκιστής του Γουίλιαμ Φρίντκιν βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτυ. Τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία είναι εμπνευσμένα από ένα καταγεγραμμένο περιστατικό εξορκισμού του 1949 σε ένα 14χρονο αγόρι.

Για την ιστορία, μέχρι σήμερα η ταινία μετράει τέσσερα σίκουελ και μια τηλεοπτική σειρά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε Επίσης:

Είναι επίσημο - Ο Εξορκιστής θα αποκτήσει νέο σίκουελ!