ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

5+1 κινηματογραφικές παραλίες για να «βουτήξεις» στα καταγάλανα νερά τους

the beach ταινία με Λεονάρντο ΝτιΚάπριο
Νιώσε Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στην τοποθεσία Παραλία

Από την εξωτική Παραλία του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στις όμορφες παραλίες των Σποράδων.

Με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο αυτές τις μέρες, πολλοί από εμάς θα προτιμήσουμε να λιώσουμε, όχι στη ζέστη, αλλά βλέποντας ταινίες στη δροσιά του κλιματιστικού.

Αφού δεν πάμε εμείς στην παραλία λοιπόν, ας φέρουμε την παραλία σε εμάς μέσα από 5+1 ταινίες που μας προκαλούν να «βουτήξουμε» στα γαλαζοπράσινα, εξωτικά νερά τους...

H Παραλία (Τhe Beach, 2000)

Η φήμη της μαγευτικής παραλίας Maya Bay στο νησί Ko Phi Phi Leh στον κόλπο της Ταϊλάνδης εξαπλώθηκε ως τα πέρατα του κόσμου μετά την κυκλοφορία της ταινίας με το νεαρό τότε Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ταινία, η παραλία δεχόταν καθημερινά πάνω από 5.000 τουρίστες, αριθμός διπλάσιος από όσους μπορούσε να φιλοξενήσει. Μάλιστα το 2018 ανακοινώθηκε από τις αρχές της Ταϊλάνδης ότι κλείνουν προσωρινά την παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά για να αποκατασταθούν οι καταστροφές που είχαν γίνει στο φυσικό περιβάλλον και το βυθό.

Η Γαλάζια Λίμνη (The Blue Lagoon, 1980)

Η Μπρουκ Σιλντς και ο Κρίστοφερ Άτκινς «βρέθηκαν» ναυαγοί σε ένα ερημονήσι με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά και η αλήθεια είναι ότι πολύ τους ζηλέψαμε. Ο επίγειος παράδεισος όπου έγιναν τα γυρίσματα βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησί στα Φίτζι, ωστόσο ορισμένες σκηνές γυρίστηκαν και στη Μάλτα.

Το ίδιο μαγευτικές ήταν και οι παραλίες του σίκουελ, Επιστροφή στη Γαλάζια Λίμνη που κυκλοφόρησε 1991 με τη Μίλα Γιόβοβιτς.

Η Γοργόνα (Splash, 1984)

Το 1994 η πανέμορφη Ντάριλ Χάνα βρέθηκε στο πλευρό του Τομ Χανκς ως γοργόνα Μάντισον, χαρίζοντας μοναδικά πλάνα στους άνδρες θεατές.

Αυτό που αξίζει να γνωρίζετε είναι ότι η παραλία όπου ο Χανκς συναντάει για πρώτη φορά γυμνή την ηθοποιό βρίσκεται στις Μπαχάμες και ήταν γνωστή με το όνομα Gorda Cay. Αν θέλετε να την επισκεφθείτε για να βουτήξετε στα σμαραγδένια νερά, δυστυχώς θα σας στεναχωρήσουμε. Η παραλία πλέον είναι ιδιωτική, έχει μετονομαστεί σε Castaway Cay και ανήκει στην Disney.

Ο Ναυαγός (Cast Away, 2000)

Ακόμα ένα μαγευτικό τοπίο όπου συναντάμε τον Τομ Χανκς, αυτή τη φορά ως «ναυαγό». Η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία χαρίζοντας δικαίως στον ηθοποιό υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το φιλμ γυρίστηκε στο Μονουρίκι, ένα από τα νησιά του συμπλέγματος Μαμανούκα των Φίτζι. Πρόκειται για μια υποομάδα νησιών στο αρχιπέλαγος του Μαμανούκα, η οποία βρίσκεται στα ανοικτά του Βίτσι Λεβού, του μεγαλύτερου νησιού των Φίτζι. Όπως μπορεί να μαντέψει κανείς, μετά την κυκλοφορία της ταινίας, το νησί έγινε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα (Et Dieu crea la femme, 1956)

Και συγκεκριμένα τη Μπριζίτ Μπαρντό! Το συγκεκριμένο φιλμ αυτόματα ανέδειξε την Γαλλίδα σε σύμβολο του σεξ και φυσικά σε σταρ παγκόσμιας ακτινοβολίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία γυρίστηκε σχεδόν εξολοκλήρου στο Σεν Τροπέ το οποίο ευθύς αμέσως έγινε (και παραμένει) δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Mamma Mia! (2008)

Και από τα εξωτεκά νησιά και τα γαλαζοπράσινα νερά των μακρινών ωκεανών, ήρθε η ώρα να «ταξιδέψουμε» σε πιο κοντινές, γνώριμες και εξίσου πανέμορφες θάλασσες.

Συγκεκριμένα θα σας πάμε στο Πήλιο και τις όμορφες παραλίες της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Εκεί όπου γυρίστηκε η μεγάλη εμπορική επιτυχία Mamma Mia! διαφημίζοντας τις ομορφιές της χώρας μας στα πέρατα του κόσμου.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε ταινίες με καρχαρίες που θα στοιχειώσουν τις βουτιές σας