ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έλβις Πρίσλεϊ: Τα κακά γονίδια και όχι τα ναρκωτικά σκότωσαν τον «βασιλιά του rock n’ roll»

Έλβις Πρίσλεϊ βιογραφία
Πού οφείλονταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Έλβις, σύμφωνα με τη συγγραφέα
AP

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η συγγραφέας Sally Hoedel στο βιβλίο Elvis: Destined To Die Young. 

Βιογράφος του Έλβις Πρισλεϊ δίνει μια διαφορετική εκδοχή για τα αίτια του θανάτου του «βασιλιά».

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Sally Hoedel, ο θάνατος του Έλβις Πρίσλεϊ δεν οφείλεται στα βαρβιτουρικά (που έπαιρνε με το κιλό) ούτε σε άλλες καταχρήσεις και εθισμούς, αλλά στα κακά γονίδια. Όπως ισχυρίζεται στο βιβλίο της με τίτλο Elvis: Destined To Die Young ο ίδιος αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας του Έλβις που οφείλονταν στον… ομοαίματο γάμο των γονιών της μητέρας του οι οποίοι ήταν πρώτα ξαδέρφια.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας, τα παιδιά των παππούδων του, δηλαδή οι θείοι του καθώς και η μητέρα του, Γκλάντις, πέθαναν πολύ νέοι. Θυμίζουμε ότι η Γκλάντις πέθανε στα 46, ενώ ο Έλβις στα 42 του.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η υγεία μητέρας και γιου παρουσίασε παρόμοια εκφυλιστική πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής τους και αυτό έχει ενδιαφέρον καθώς οι δυο τους δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή. Τα προβλήματα υγείας του Πρίσλεϊ ήταν συνυφασμένα με την ιστορία της ζωής του, γράφει η Hoedel, προσθέτοντας ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα σε εννέα από τα 11 συστήματα του οργανισμού του. Πέντε από τις ασθένειες αυτές ήταν εκ γενετής.

«Ο Έλβις ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος που έκρυβε τα προβλήματα της υγείας του για να γεμίζει τις συναυλίες και να υποστηρίζει την οικογένειά του», σημειώνει η Hoedel και επισημαίνει ότι «η ενδογαμία εκείνη την εποχή δεν ήταν πρωτόγνωρο φαινόμενο, αλλά μια επιλογή εξαιτίας της φτώχειας και εγγύτητας».

Επίσης η ίδια πιστεύει ότι «ο Πρίσλεϊ δεν ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και κάθε είδους ηρεμιστικά χάπια (σ.σ. που του χορηγούσε ο Έλληνας γιατρός του) ψάχνοντας μια διέξοδο από την πραγματικότητα, αλλά ήταν κάποιος που προσπαθούσε να επιβιώσει αρχικά από τη φτώχεια και στη συνέχεια από τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε».

«Ήταν δύσκολο να είσαι ο Έλβις, κανείς δεν είχε αποκτήσει τόση φήμη πριν και κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να το κάνει γι' αυτόν. Προσπαθούσε να λειτουργήσει και να διαχειριστεί την πραγματικότητά του», καταλήγει η Hoedel.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.