ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Sepultura τον Ιούνιο στο Fuzz

Οι Sepultura τον Ιούνιο στο Fuzz

Headbanging mania!

Ένα από τα απόλυτα highlight heavy metal συναυλιών στην Ελλάδα, έχει αποτελέσει αναμφίβολα η πρώτη εμφάνιση των Βραζιλιάνων thrashers Sepultura στο ιστορικό, πλέον, «Ρόδον».

Έκτοτε, μπορεί η σύνθεση του συγκροτήματος να έχει αλλάξει, ωστόσο η αξία τους παραμένει αναλλοίωτη και τα τραγούδια που έχουν γράψει είναι τόσο διαχρονικά, ώστε όπου παίζουν δημιουργείται πανικός από τους πολυάριθμους οπαδούς τους.

Αυτό αναμένεται να γίνει και στις 2 Ιουνίου στο Fuzz Live Music Club.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όταν το 1984, τα αδέρφια Max και Igor Cavalera δημιουργούσαν τους Sepultura και έπαιρναν μαζί τους τον κιθαρίστα Jairo Guedz και τον μπασίστα Paulo Jr. (που συμμετέχει μέχρι και σήμερα στο σχήμα), ποτέ δεν φαντάζονταν πόσο επιδραστικοί θα γίνονταν.

Το split LP τους,“Bestial Devastation” και το ντεμπούτο τους “Morbid Visions”, δεν μπορούσαν να προδικάσουν τι επιφύλασσε το μέλλον για τους έφηβους αυτούς που μεγάλωσαν στις φτωχογειτονιές του Belo Horizonte.

To 1987 μπήκε στο γκρουπ ο κιθαρίστας Andreas Kisser(αντικαθιστώντας τον Jairo Guedz) και το γκρουπ υπέγραψε στη Roadrunner Records, απ’ όπου κυκλοφόρησαν τα “Schizophrenia”και “Beneath The Remains”.

Αυτοί οι δύο δίσκοι, τους έβαλαν για τα καλά στο χάρτη και θεωρούνται ακόμη και τώρα από τους κορυφαίους δίσκους όλων των εποχών στο thrash metal. Μάλιστα, τότε κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους video clip για το κομμάτι “Inner Self”, το οποίο θεωρείται από τα κλασικότερα τραγούδια τους.

Η επιτυχία τους είχε χτυπήσει την πόρτα για τα καλά και το “Arise” που ακολούθησε, τους καθιέρωσε στις συνειδήσεις των metalheads, σαν ένα από τα κορυφαία ονόματα του χώρου, παίζοντας πάντα μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου.

Το “Chaos A.D.”, περιείχε για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό hardcore και industrial επιρροές, πηγαίνοντας τον ήχο τους σε διαφορετικά άκρα, αλλά ο κόσμος τους λάτρεψε και μέχρι τώρα, ύμνοι όπως το “Refuse/Resist”, ακούγονται απ’ όλο το φάσμα των οπαδών της σκληρής μουσικής.

Το “Roots” του 1996, τους βρήκε να πειραματίζονται σε τεράστιο βαθμό, προσθέτοντας στον ήχο τους στοιχεία παραδοσιακής βραζιλιάνικης μουσικής, nu metal και χαμηλοκουρδίζοντας τις κιθάρες.

Ο δίσκος αυτός, έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του σχήματος και γιγάντωσε τη φήμη τους.Δυστυχώς όμως, ήρθαν οι εσωτερικές έριδες και στην περιοδεία που ακολούθησε, αποχώρησε ο Max Cavalera και δημιούργησε τους Soulfly.

Οι Sepultura τον αντικατέστησαν με τον θηριώδη Αμερικάνο Derrick Green, κυκλοφορώντας μία σειρά από δίσκους που μπορεί να μην είχαν την εμπορική απήχηση των προηγούμενων, αλλά έδειχναν ένα σχήμα που δεν σταματά να πειραματίζεται και να συνθέτει ποιοτική μουσική.

Το 2007, μετά την κυκλοφορία του “Dante XXI”, αποχώρησε και ο έτερος των αδερφών Cavalera, ο Igor, για να παίξει κάποια χρόνια αργότερα με τον αδερφό του, στους Cavalera Conspiracy.

Και τότε το σχήμα δεν το έβαλε κάτω και αφού κυκλοφόρησε το “A-Lex”, υπέγραψε σε μία από τις σπουδαιότερες ανεξάρτητες εταιρίες, τη Nuclear Blast και το 2011 μας χάρισε το σπουδαίο άλμπουμ, “Kairos”, το οποίο έχει αποσπάσει –όχι άδικα- φανταστικές κριτικές από τον Τύπο παγκοσμίως.

Έχοντας συμμετάσχει στην περιοδεία Thrashfest του 2011 (όπου και παρουσίασαν για πρώτη φορά τον νέο τους ντράμμερ – φαινόμενο, Eloy Casagrande) ως co-headliners μαζί με τους Exodus, όπου έπαιξαν κομμάτια αποκλειστικά και μόνο από τη θρυλική τριάδα των “Beneath The Remains”, “Arise” και “Choas A.D.”, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ανελέητο headbanging υπό τους ρυθμούς των all-time classics “Arise”, “Refuse/Resist”, “Inner self” και τόσων άλλων.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν αγοράσει τους δίσκους τους, δεν μπορεί να κάνουν λάθος…

Αμέσως πριν τους Sepultura , θα παίξουν οι δικοί μας Suicidal Angels, ένα από τα καλύτερα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα της ελληνικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, αφού έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο με τα σημαντικότερα σχήματα της ακραίας σκηνής, εμφανίστηκαν στο Sonisphere όπου άνοιξαν για τους BIG 4 (Metallica – Slayer – Megadeth – Anthrax) και κυκλοφόρησαν πρόσφατα το καταπληκτικό “Bloodbath”, μία από τις σημαντικότερες thrash metal κυκλοφορίες των τελευταίων ετών.

Η εμφάνισή τους, θα είναι ουσιαστικά και το επίσημο release party τους, αφού θα είναι η πρώτη και αποκλειστική συναυλία τους στην Αθήνα από την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στα: Ticket House, Metal Era, Public (Σύνταγμα, Mall Αμαρουσίου, Mall Αγίου Δημητρίου, Πειραιάς, Γλυφάδα) και ηλεκτρονικά από τα www.ticketpro.gr και www.123tickets.gr

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ