ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Silence: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον σιωπηλό βυθό της Ρενέ Ρεβάχ

Silence Ρενέ Ρεβάχ

Η νέα εντυπωσιακή υποβρύχια φωτογραφική έκθεση της Ρενέ Ρεβάχ θα διαρκέσει από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2021.

«Από τη γέννηση του, ο άνθρωπος μεταφέρει το φορτίο της βαρύτητας στους ώμους του. Είναι βιδωμένος στη γη. Μόνο αν βυθιστεί κάτω από την επιφάνεια του νερού μπορεί να νιώσει ελεύθερος», έχει πει ο διάσημος Γάλλος ωκεανογράφος και εξερευνητής Ζακ-Υβ Κουστώ.

Έτσι ακριβώς νιώθει η Ρενέ Ρεβάχ η οποία ασχολείται με τη φωτογραφία τουλάχιστον μια εικοσαετία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα φωτογραφικά της βήματα την οδηγούν στο υδάτινο περιβάλλον, που της είναι οικείο και αγαπημένο.

Οι υδάτινες φωτογραφίες της μαγεύουν και κόβουν την ανάσα, καθώς μέσα από το φακό της μας ταξιδεύει στον γοητευτικό κόσμο του βυθού της λίμνης και μας προσκαλεί να τον γνωρίσουμε μαζί της. Όποιος έχει δει τα φωτογραφικά έργα της Ρενέ, δεν μπορεί παρά να έχει αισθανθεί μια απέραντη αίσθηση απόλυτης γαλήνης, δεν μπορεί παρά να έχει μαγευτεί από τις αιθέριες φιγούρες που μετατρέπονται σε πλάσματα του νερού, σαν άλλες νεράιδες και νύμφες.

Με τις φωτογραφίες της η Ρενέ Ρεβάχ μας κάνει κοινωνούς μιας πρωτόγνωρης αίσθησης, ενός σιωπηλού κόσμου με παντελή έλλειψη βαρύτητας και με απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ικανούς να νιώσουμε αυτό που γράφει ο Gaston Bachelard στο δοκίμιο του Water and Dreams: «Πιθανώς περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, το νερό είναι η πλήρης ποιητική πραγματικότητα, μέσω της οποίας απολαμβάνουμε, μεταξύ άλλων, μια οικεία γεύση του πεπρωμένου μας».

Η Ρενέ στη νέα ατομική της έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο Silence που ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου στη ΔΛ Gallery στον Πειραιά, μας προ(σ)καλεί να αιωρηθούμε μαζί της στον κόσμο του βυθού έχει που τα όρια του χώρου και του χρόνου αποκτούν άλλη διάσταση.

Ρενέ Ρεβάχ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ηθοποιός και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας. Εργάζεται σα φωτογράφος από το 2001 και η αγάπη της για το θέατρο έχει επηρεάσει την προσέγγισή της στη φωτογραφία. Σαν αποτέλεσμα, η τάση της είναι να σκηνοθετεί τις εικόνες και να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω της σαν μέρος μιας παράστασης.

Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2016, ξεκίνησε την υποβρύχια φωτογραφία με ελεύθερη κατάδυση. Ο βυθός στις εικόνες της, φαίνεται μαγικός και τα πρόσωπα που απεικονίζονται στο νερό, μοιάζει να κολυμπούν στον δικό τους εσωτερικό βυθό.

Πληροφορίες για την έκθεση Silence

Επιμέλεια έκθεσης: Νίνα Κασσιανού

3D projection mapping installation: NoYo Studio

Εγκαίνια: Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00, έως 22:00.

Διάρκεια έκθεσης: 2 Οκτωβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη - Παρασκευή 12:00 - 20:00, Σάββατο 12:00 - 16:00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΛ Gallery, Μεσολογγίου 55Α, Πειραιάς, 18545, +30 2104619700


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Μόνα Λίζα μας δείχνει τα οπίσθιά της σε μουσείο του Μπρίστολ!

Metallica: Η επική αντίδραση τους καθώς διαβάζουν σχόλια που «θάβουν» το Black Album

O Καστανάνθρωπος: Ένας serial killer σκορπά τον τρόμο στη νέα σειρά του Netflix