ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

10 ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Παρίσι

10 ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Παρίσι
Μια από τις ταινίες που θα προβληθούν στο Παρίσι είναι η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή

Το 11ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου θα γίνει στο Παρίσι 1-3 Οκτωβρίου 2021.

Δέκα ελληνικές ταινίες της τελευταίας διετίας ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο Παρίσι για το 11ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου. Πρόκειται για το καθιερωμένο ανά διετία ραντεβού της με τους Γάλλους σινεφίλ που διοργανώνεται από το εκεί Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι ταινίες, σχεδόν στο σύνολό τους είναι αντιπροσωπευτικές της ελληνικής κινηματογραφίας κατά τη διετία 2019-2020. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) σταθερός αρωγός του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου από το 1ο Πανόραμα μέχρι σήμερα, έχει βασική επιδίωξή του την εξωστρέφεια και τη διεθνή προβολή της ελληνικής ταινίας και των δημιουργών της.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ Μάρκος Χολέβας δήλωσε σχετικά: «Το Πανόραμα Σύγχρονου Κινηματογράφου στο Παρίσι είναι μια διοργάνωση σημαντική για τη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών της ελληνικής ταινίας με το κοινό της Γαλλίας, που διακρίνεται για την υψηλή κινηματογραφική του κουλτούρα και έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξη του ευρωπαϊκού σινεμά».

Οι ταινίες του 11ου Πανοράματος

Έξι ταινίες μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ της τελευταίας διετίας θα προβληθούν στον κινηματογράφο Grand Action από 1-3 Οκτωβρίου 2021. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ελληνικές παραγωγές:

Η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, ο «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, το «Ντάνιελ 16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, το «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντι, το «Express Scopelitis» της Αιμιλίας Μηλού, η «Μεταφορά» του Ηλία Γιαννακάκη και ο «Μάρκος» του Νίκου Σκαρέντζου. Σε ειδική προβολή θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Λουόμενοι» της Εύας Στεφανή, παραγωγής 2008.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ βλέπει τον θάνατό του

Πέθανε η διάσημη τραγουδίστρια Sarah Dash - Μέλος των Labelle (vids)

Ντάνιελ Κρεγκ: Ο επόμενος Τζέιμς Μποντ δεν πρέπει να είναι γυναίκα