ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια παρουσία Κάρολου Παπούλια

Εγκαίνια παρουσία Κάρολου Παπούλια
Τέσσερις μέρες θα διαρκέσουν τα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, που βρίσκεται επί της Λεωφ. Συγγρού...

Τέσσερις μέρες θα διαρκέσουν τα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, που βρίσκεται επί της Λεωφ. Συγγρού.

Στα αποψινά λαμπερά επίσημα εγκαίνια, παρών θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών των εγκαινίων (7,8,11 και 12 Δεκεμβρίου), το κατώφλι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα περάσουν επιχειρηματίες, πολιτικοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των Τεχνών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, «η Στέγη δεν ανταγωνίζεται άλλους πολιτισμικούς φορείς, αλλά βρίσκεται σε συνεργασία μαζί τους» και αναφέρει χαρακτηριστικά τις συνεργασίες με το Μέγαρο Μουσικής, το Ελληνικό Φεστιβάλ και άλλους φορείς και μουσεία.

Στις 13 Δεκεμβρίου ξεκινά ο κύκλος Γραμμάτων «Λέξεις και σκέψεις» με την εναρκτήρια εκδήλωση «Γιατί οι τέχνες και τα γράμματα δεν είναι πολυτέλεια σε εποχή κρίσης;», ενώ στις 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, στην οποία θα μιλήσουν και Ιρανοί διανοούμενοι.

Σήμερα και αύριο, για την παρουσία στα εγκαίνια απαιτείται ατομική πρόσκληση , ενώ στις 11 και 12 Δεκεμβρίου η Στέγη θα είναι ανοιχτή στο κοινό , με δελτία εισόδου δίωρης παραμονής.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα και έχει στόχο την προβολή του σύγχρονου Πολιτισμού, την υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, την καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών , την εκπαίδευση για τα παιδιά και την διά βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Το κτίριο έχει εμβαδόν 18.000 τ.μ. και περιλαμβάνει:

-αμφιθεατρική αίθουσα 900 θέσεων
-αίθουσα 220 θέσεων για μικρότερες θεατρικές , μουσικές η χορευτικές παραστάσεις
-χώρο 700 τ.μ. για εκθέσεις εικαστικών και άλλων τεχνών
-υπαίθριο θέατρο
-ηλεκτρονική βιβλιοθήκη
-στούντιο επαγγελματικών ηχογραφήσεων
-εστιατόριο με υπαίθριο χώρο για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
-υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες.

Ροή Ειδήσεων