ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρης Σερβετάλης: Ο «άνθρωπος του Θεού» σε σύγχρονο ελληνικό γουέστερν

Άρης Σερβετάλης

Η ταινία Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

H ταινία Αγέλη Προβάτων (Pack of Sheep) είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Κανελλόπουλου η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν την παρουσίαση της στο Φεστιβάλ στις 11 Νοεμβρίου, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση της ταινίας από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες.

Η ιστορία ακολουθεί τον Θανάση ο οποίος αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Άρης Σερβετάλης, Δημήτρης Λάλος, Γιάννης Βασιλώττος, Λευτέρης Πολυχρόνης. Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο του φιλμ, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα ελληνικό γουέστερν. «Μεγαλώνοντας τη δεκαετία του 70 σε μια σχετικά απομονωμένη επαρχία, τα ερεθίσματα και οι πληροφορίες δεν ήταν πολλά και πολύ συχνά η φαντασία αναλάμβανε δράση. Ένα από τα πράγματα από όπου η φαντασία αντλούσε υλικό ήταν οι αμερικάνικες ταινίες των δεκαετιών του 40, 50 και 60, που έπαιζε η τηλεόραση τα σαββατοκύριακα. Western και film noir. Όταν λοιπόν ξεκίνησα να γράφω το σενάριο της Αγέλης Προβάτων, κατάλαβα πως ασυνείδητα έγραφα ένα western», εξηγεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, η ταινία θα ταξιδέψει σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Αρκαδία. Σπούδασε κινηματογράφο, ενώ έχει εργαστεί ως ηχολήπτης σ’ έναν σημαντικό αριθμό ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες συμμετείχαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ταινιών. Η ταινία Αγέλη Προβάτων είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Φιλμογραφία

2002 Τυφλόμυγα
2004 Φευγαλέα χαμόγελα
2008 Χήρα στρατηγού
2011 Γειά σου Ανέστη
2013 Αφοσιωφομοίωση
2021 Αγέλη προβάτων


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Μάθαμε τον ηθοποιό που θα παίξει τον Τόνι Μπλερ στο «The Crown»

Ο Μίλτος Πασχαλίδης «από το Α έως το Ω»

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους