ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρίντλεϊ Σκοτ: Τιμητική βράβευση από την Ένωση Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ
O Ρίντλεϊ Σκοτ μέχρι τώρα δεν έχει λάβει Όσκαρ Σκηνοθεσίας
AP

Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ θα βραβευθεί από την Ένωση Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα τιμηθεί με το βραβείο Σκηνοθεσίας της Ένωσης Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο (Cinema Audio Society).

Ο σκηνοθέτης των ταινιών «House of Gucci» και «The Last Duel» θα παραλάβει το βραβείο στην 58η τελετή απονομής των βραβείων της CAS στις 19 Μαρτίου 2022, στο InterContinental, στο Λος Άντζελες.

«Η Ένωση Τεχνικών Ήχου στον Κινηματογράφο θεωρεί εδώ και πολύ καιρό τον Σερ Ρίντλεϊ θρυλικό σκηνοθέτη και τολμηρό οραματιστή παραγωγό» δήλωσε η πρόεδρος του CAS Κάρολ Έρμπαν. «Με απέραντη προσμονή προετοιμαζόμαστε για τα φετινά βραβεία γνωρίζοντας ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε με φυσική παρουσία ως επαγγελματίες του κλάδου που εκπροσωπούμε την τέχνη μας για να χαιρετίσουμε τη συμβολή του Σερ Ρίντλεϊ στη δημιουργική αφήγηση» ανέφερε.

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ρίντλεϊ Σκοτ είναι γνωστός για τις ταινίες του «Thelma & Louise», «Alien», «Black Hawk Down» και «Blade Runner».

Αν και το επικό του φιλμ «Gladiator» (Μονομάχος) κέρδισε Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Καλύτερης Ταινίας, ο Σκοτ μέχρι τώρα δεν έχει λάβει Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Το 1995, ο Σκοτ δημιούργησε την Scott Free Productions για να υλοποιεί τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά του έργα. Οι πιο πρόσφατες ταινίες μεγάλου μήκους παραγωγής της Scott Free Productions είναι οι «American Woman» του Τζέικ Σκοτ και «The Friend» της Γκαμπριέλα Κουπερθγουέιτ.

Ο Σκοτ θα συνεργαστεί ξανά με τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Μονομάχος» Χοακίν Φίνιξ στο επόμενο έργο του «Kit Bag». Ο Χοακίν Φίνιξ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ως ο Γάλλος στρατιωτικός ηγέτης και αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

La Casa de Papel: Δραματικές οι τελευταίες ώρες της συμμορίας στο νέο τρέιλερ

Διαγωνισμός Newsbomb.gr: Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία «Ex Silentio» στο Μέγαρο Μουσικής


Ο Μίλτος Πασχαλίδης «από το Α έως το Ω»