ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ιστορία του Λόραξ στις αίθουσες (trailer)

Η ιστορία του Λόραξ στις αίθουσες (trailer)

Η ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου αλλά γοητευτικού πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους, ξεδιπλώνεται από τις 5 Απριλίου στο κινηματογραφικό πανί, σε μια ταινία με μοναδικά χρώματα και απαράμιλλο 3D.

Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του Dr. Seuss και φέρει την υπογραφή του Μίδα των animation Κρις Μελεντάντρι (Despicable Me, Ice Age, Ice Age 2, Dr. Seuss' Horton Hears a Who!) καθώς και των δημιουργών του πολύ επιτυχημένου animation Despicable Me!

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Τεντ, ένα 12χρονο αγόρι που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ. Ο Τεντ θέλει να κερδίσει την καρδιά της Όντρεϊ και για να το πετύχει πρέπει να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο.

Έτσι ξεκινά η περιπέτειά του με τον Λόραξ, ένα πολύ αστείο και αξιαγάπητο πλάσμα, τον φύλακα των δασών, που κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να προστατεύσει τα δάση και τα ζώα που κατοικούν εκεί. Ένας άπληστος επιχειρηματίας, ο Ουάνσλερ, ο οποίος ευθύνεται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους, βλέπει στο πρόσωπο του μικρού Τεντ το άτομο εκείνο που μπορεί να επανορθώσει και να αποκαταστήσει την οικολογική ισορροπία.

Η ταινία, αστεία και συγκινητική ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τη σημασία της ισορροπίας που πρέπει να διατηρείται μεταξύ της φύσης και της προόδου.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το newsbomb.gr

Τις φωνές τους στους χαρακτήρες της ταινίας δανείζουν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες:

Λόραξ Παύλος Χαϊκάλης

Ουάνσλερ Κωνσταντίνος Σταυρίδης

Τεντ Γιώργος Ματαράγκας

Αγέρας Γιάννης Στεφόπουλος

Γιαγιά Νόρμα Χριστίνα Κουτσουδάκη

Γέρος Ουάνσλερ Ντίνος Σούτης

Όντρεϊ Υακίνθη Παπαδοπούλου

Μαμά Τεντ Κατερίνα Γκίργκις

Χοντρό Διαφημιστής Ηλίας Ζερβός

Αδύνατος Διαφημιστής Δημήτρης Μάριζας

Μαμά Ουάνσλερ Τέτα Κωνσταντά

Θεία Γκριζέλντα Βίνα Παπαδοπούλου

Ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί: Νίκος Ιωαννίδης, Ανδρέας Ρήγας, Πέτρος Σπυρόπουλος, Άννα Σταματίου, Ινώ Στεφανή, Κώστας Κορωναίος.

Τραγουδούν: Κωνσταντίνος Σταυρίδης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος, Βασίλης Αξιώτης, Νεκτάριος Γεωργιάδης, Μαρίνα Σάττι, Χριστίνα Αργύρη, Φωτεινή Κωστοπούλου, Νάντια Κοντογεώργη, Χορωδία Ambitus.

Δείτε το trailer της ταινίας: