ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι 10 ταινίες που «έσπασαν» τα ταμεία του Netflix

Red Notice Netflix
Ράιαν Ρέινολντς, Γκαλ Γκαντότ και Ντουέιν Τζόνσον στο σαρωτικό Red Notice του Netflix
Netflix

Οι 10 πιο δημοφιλείς ταινίες στην (μέχρι σήμερα) ιστορία του Netflix.

Το πολυσυζητημένο Red Notice, με το all-star cast, μπορεί να δίχασε τους κριτικούς, κέρδισε όμως τους θεατές και ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα, στην προκειμένη περίπτωση τη λίστα, με τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του Netflix.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η πλατφόρμα, το blockbuster με τους: Ντουέιν Τζόνσον, Ράιαν Ρέινολντς και Γκαλ Γκαντότ, έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία του Netflix σε μόλις 18 μέρες από την κυκλοφορία της, με 328,8 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης, «γκρεμίζοντας» στην δεύτερη θέση το μέχρι πρότινος, Bird Box με 282 εκατομμύρια ώρες.

Θυμίζουμε ότι ο «γίγαντας» του streaming πρόσφατα άλλαξε τον τρόπο που μετράει τη θέαση ενός προγράμματος (ταινίας ή σειράς), εγκαταλείποντας επιτέλους τα περίφημα (για να μην πούμε απαράδεκτα) δύο λεπτά.

Συγκεκριμένα, η συνδρομητική πλατφόρμα χρησιμοποιεί πλέον έναν πιο δίκαιο τρόπο, λογαριάζοντας τις ώρες παρακολούθησης μιας ταινίας ή σειράς, οι οποίες διαμορφώνουν τα Top 10 προγράμματα που ανακοινώνονται στο νέο site του Netflix κάθε Τρίτη.

Στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί, θα δείτε το countdown με τα 10 blockbusters που «έσπασαν» τα ταμεία του Netflix παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα.



Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.