ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανασκόπηση 2021: Οι ταινίες που «έσπασαν» τα ταμεία τη χρονιά που φεύγει - H μεγάλη έκπληξη

Jame Bond No Time To Die
Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται το No Time to Die στο παγκόσμιο box office
Universal

Ανασκόπηση 2021: Μην βάλετε στοίχημα για την ταινία που βρίσκεται στην πρώτη θέση του παγκόσμιου box office, γιατί θα το χάσετε.

To 2021 ήταν η χρονιά που -επιτέλους- οι περισσότεροι κινηματογράφοι στον πλανήτη άνοιξαν και πάλι τους πόρτες τους, που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού παρέμεναν ερμητικά κλειστές μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αν και μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού, οι συνήθειες των θεατών φαίνεται να έχουν αλλάξει αρκετά, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις πλατφόρμες streaming, πολλοί ήταν εκείνοι που επέστρεψαν στις σκοτεινές αίθουσες και στη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Φέτος λοιπόν, μαζί με τα ολοκαίνουρια φιλμ είχαμε μια… παρέλαση καθυστερημένων και πολυναμενόμενων ταινιών και blocbusters από το 2020, όπως το πολύπαθο Τζέιμς Μποντ: No Time to Die, που τόνωσαν κάπως την κίνηση στα σινεμά και έφεραν έσοδα στο παγκόσμιο box office.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην εκπνοή της τρέχουσας χρονιάς, αναμένουμε τις πολυσυζητημένες κυκλοφορίες δύο ακόμα blockbusters που αναμένεται να σπάσουν τα ταμεία του παγκόσμιου box office. Ο λόγος για το νέο Spider-Man: No Way Home και το Matrix: Resurrections, το τέταρτο κεφάλαιο του επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise.

Προς το παρόν όμως, εμείς σκεφτήκαμε να ρίξουμε μια ματιά στη χρονιά που φεύγει για να σας αποκαλύψουμε τις 10 ταινίες που έκαναν τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2021.

Τα δεδομένα που συλλέξαμε αναφέρονται σε παγκόσμιες εισπράξεις έως και τις 15 Δεκεμβρίου του 2021 και προέρχονται από τα Box Office Mojo και The Numbers. Aξίζει να σημειωθεί ότι καμία ταινία του 2021 δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Στο countdown που ακολουθεί δείτε τις 10 ταινίες που σάρωσαν τα παγκόσμια ταμεία το 2021

10. Dune

Η επιστημονικής φαντασίας ταινία του Ντενί Βιλνέβ που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Φρανκ Χέρμπερτ. Πρωταγωνιστούν οι: Τιμοτέ Σαλαμέ, Zendaya, Τζέισον Μομόα, Χαβιέ Μπαρδέμ, κ.ά.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 390.150.591 δολάρια

9. Eternals

Η ταινία των Marvel Studios καλωσορίζει μια ενθουσιώδη νέα ομάδα Υπερηρώων του MCU, τους αρχαίους εξωγήινους που ζούσαν στη Γη μυστικά για χιλιάδες χρόνια. Στο σκηνοθετικό τιμόνι η βραβευμένη με Όσκαρ, Κλόε Ζάο. Πρωταγωνιστούν οι: Αντζελίνα Τζολί, Κιτ Χάρινγκτον, Σάλμα Χάγιεκ, κ.ά.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 396.146.317 δολάρια

8. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Ο «Shang-Chi και ο Θρύλος τον Δέκα Δαχτυλιδιών» είναι μια νέα ταινία υπερηρώων, βασισμένη στον ομώνυμο υπερήρωα της Marvel, Shang-Chi. Είναι η 25η ταινία του Marvel Cinematic Universe και η δεύτερη ταινία της Τέταρτης Φάσης.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 432.216.543 δολάρια

7. Godzilla vs. Kong

Μια μάχη μεγατόνων για τους λάτρεις των ψηφιακών εφέ. Πρόκειται για την τέταρτη ταινία στο Legendary's MonsterVerse και συνέχεια του Kong: Skull Island και Godzilla: King of the Monsters.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 467.863.133 δολάρια

6. Venom: Let There Be Carnage

Ο Tομ Χάρντι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως ο φονικός προστάτης Venom, ένας από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες της Marvel. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Άντι Σέρκις. Παίζουν ακόμα οι: Γούντι Χάρλεσον, Ναόμι Χάρις, Μισέλ Γουίλιαμς, κ.ά.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 467.863.133 δολάρια

5. Detective Chinatown 3

Κινέζικη κωμωδία-μυστηρίου σε σκηνοθεσία και σενάριο Chen Sicheng, με πρωταγωνιστές τους Wang Baoqiang και Liu Haoran. Αποτελεί τη συνέχεια του Detective Chinatown 2 και το τρίτο κεφάλαιο της σειράς Detective Chinatown. Η ταινία έδειξε από νωρίς τα... «δόντια» της, καθώς στις τρεις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας της ξεπέρασε ταινίε όπως οι: Wonder Woman 1984 και Tenet.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 686.257.563 δολάρια

4. F9: The Fast Saga

Το Fast & Furious 9: Μαχήτες των Δρόμων σηματοδοτεί την επιστροφή του σκηνοθέτη Τζάστιν Λιν, ο οποίος σκηνοθέτησε το τρίτο, το τέταρτο, το πέμπτο και το έκτο κεφάλαιο της σειράς. Παλιοί φίλοι θα «αναστηθούν», παλιές έχθρες επιστρέφουν, η ιστορία θα ξαναγραφτεί και το αληθινό νόημα της οικογένειας θα δοκιμαστεί όσο ποτέ. Βιν Ντίζελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν έχουν επιστρέψει στους ρόλους τους.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 726.229.501 δολάρια

3. No Time to Die

Η πέμπτη ταινία και «κύκνειο άσμα» Ντάνιελ Κρεγκ ο οποίος κρέμασε πλέον το σμόκιν του θρυλικού Τζέιμς Μποντ. Η ταινία έφτασε στα σινεμά με σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση, καθώς ήταν η πρώτη που χτυπήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Tη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κάρι Φουκουνάγκα. Στο καστ συμμετέχουν ακόμα οι: Ναόμι Χάρις, Κριστόφ Βαλτς, Ράμι Μάλεκ, Άνα Ντε Άρμας, Ρέιφ Φάινς, Λέα Σεϊντού, Τζέφρι Ράιτ, κ.ά.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 771.242.208 δολάρια

2. Hi, Mom

Ακόμα μια ταινία από την Κίνα σε σενάριο και σκηνοθεσία της Jia Ling και με πρωταγωνιστές τους Jia Ling, Shen Teng, Chen He και Zhang Xiaofei. Η ταινία ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία και έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία του πρώτου μισού του 2021. Επίσης αποτελεί τη δεύτερη πιο εμπορική μη αγγλόφωνη ταινία όλων των εποχών, όπως και την πιο εμπορική όλων των εποχών με γυναίκα σκηνοθέτη.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 822.009.764 δολάρια

1. The Battle at Lake Changjin

H «Μάχη στη Λίμνη Changjin», μια πολεμική ταινία που χρηματοδοτήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση φιγουράρει στην κορυφή του παγκόσμιου box office για το 2021. Το τρίωρο πολεμικό έπος αφηγείται την ήττα του αμερικανικού στρατού σε μάχη που έγινε κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας στα τέλη του 1950.

Έσοδα στο παγκόσμιο box office: 902.403.559 δολάρια

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.