ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα «Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη γίνονται μιούζικαλ - Το νέο πρόγραμμα των παραστάσεων

«Φτηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη
Η ταινία Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη κυκλοφόρησε το 2000
Strada Films

Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Λόγω των καθυστερήσεων που προκλήθηκαν από την εκτεταμένη εξάπλωση του κορονοϊού και την πρόσφατη κακοκαιρία, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα των παραστάσεων της παραγωγής Φτηνά τσιγάρα τροποποιείται ως εξής:

Η πρεμιέρα της παραγωγής Φτηνά τσιγάρα μεταφέρεται και θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2022. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26, 27 Φεβρουαρίου και 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13 Μαρτίου 2022 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Δύο επιπλέον απογευματινές παραστάσεις προστίθενται τις Κυριακές 6 και 13 Μαρτίου 2022 στις 17.30. Τις ίδιες ημερομηνίες οι βραδινές παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 20.30 αντί για 19.30.

Οι θεατές που είχαν αγοράσει εισιτήρια για τις 11, 12, 13 Φεβρουαρίου και 6 , 13 Μαρτίου στις 19.30 θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τα Ταμεία της ΕΛΣ για την επιστροφή των χρημάτων τους ή για τη δυνατότητα μεταφοράς των εισιτηρίων τους στις άλλες παραστάσεις της παραγωγής, εφόσον το επιθυμούν.

Φτηνά Τσιγάρα, το μιούζικαλ

Είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η πασίγνωστη ταινία Φτηνά τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη, που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90 και αγαπήθηκε παράφορα από τη νέα γενιά, μετατρέπεται σε μιούζικαλ από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Μια «ρομαντική οπερέτα» σε 34 σκηνές και 19 τραγούδια για ανεκπλήρωτους έρωτες, συλλέκτες στιγμών και φιλιά που δεν βρήκαν τον δρόμο τους.

Το μιούζικαλ Φτηνά τσιγάρα σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα έρχεται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 11 Φεβρουαρίου 2022 και για 23 παραστάσεις έως και τις 13 Μαρτίου 2022.

Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος προσθέτει 16 νέα τραγούδια στην αρχική παρτιτούρα της ταινίας ενώ η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου αποδίδει τον αισθησιακό πυρήνα αυτής της sui generis ταινίας περιπλάνησης με στοιχεία φιλμ νουάρ μέσω μιας δεξιοτεχνικής χρήσης του χώρου, που συμπυκνώνει τις τοποθεσίες του πρωτότυπου σεναρίου γύρω από ένα πολυμορφικό, παραισθησιογόνο lounge. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Πέτρος Βουνισέας, Μιχάλης Γκανάς και Ελένη Ζιώγα.

Διανομή:
Αφηγητής: Ρένος Χαραλαμπίδης
Νίκος: Θάνος Λέκκας
Σοφία: Χριστίνα Στεφανίδη
Πικάσσο (καφετζής), Μάκης, Μποξέρ: Κωνσταντίνος Μπιμπής
Ιωάννα, Βάνα: Σοφία Κουρτίδου
Θανάσης, Σάκης: Πάρις Θωμόπουλος
Μανώλης: Ίαν Στρατής
Τέλης: Τάκης Βαμβακίδης
Τάκης: Δημήτρης Ναλμπάντης
Λάνα, Τραγουδίστρια: Idra Kayne
Ντάνα, Καντινιέρισσα: Αθηνά Βρούβα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στη Μέση Γη - Πρώτη ματιά στους χαρακτήρες του τηλεοπτικού «Lord of the Rings»!

Red Hot Chili Peppers: Ακούστε το πρώτο τραγούδι από το νέο τους άλμπουμ!

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης πραγματοποιεί την πρώτη συναυλία στο απόλυτο σκοτάδι για καλό σκοπό