ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λίνα Φούντογλου: Η «αδερφή» της Λένας Παπαληγούρα απέσπασε διεθνή διάκριση

Λίνα Φούντογλου: Η «αδερφή» της Λένας Παπαληγούρα απέσπασε διεθνή διάκριση
«Η υποκριτική είναι η αγάπη μου για τη ζωή και κάθε έκφραση της», λέει στο Newsbomb.gr η Λίνα Φούντογλου

Οι δύο Ελληνίδες ηθοποιοί κατέκτησαν από κοινού το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την παρουσία τους στο film Wolves, από το London Greek Film Festival έναν θεσμό με διεθνή αντίκτυπο. Τι λέει στο Newsbomb.gr η νεαρή και πολλά υποσχόμενη ηθοποιός

Η Λίνα Φούντογλου είναι μια νεαρή αλλά πολλά υποσχόμενη ηθοποιός. Μάλιστα πριν μερικούς μήνες κατέλαβε από κοινού με την Λένα Παπαληγούρα μια διάκριση εκτός των συνόρων. Οι δύο γυναίκες απέσπασαν το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο London Greek Festival.

Το φιλμ που συμμετείχαν ήταν το Wolves. Η Λίνα μιλάει στο Newsbomb.gr για την υποκριτική, για το θέατρο, για τα όνειρα της. Αυτή την περίοδο παίζει στην «Μήδεια» την Τροφό.

Νιώθει ευλογημένη που ακολουθεί το όνειρο της. Ο τίτλος που απέσπασε δεν την έχει κάνει να πετάει στα σύννεφα, αντίθετα την πείσμωσε να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και να μπαίνει όλο και πιο βαθιά στους ρόλους που υποκρίνεται.

Λίνα πριν λίγους μήνες απέσπασες μια διάκριση από το London Greek Film Festival μαζί με την Λένα Παπαληγούρα για την ταινία Wolves. Τι σήμαινε για σένα αυτό το βραβείο;

«Μοιράστηκα το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας μαζί με τη Λένα Παπαληγούρα. Ήταν διπλή η χαρά μου! Ειδικά αν σκεφτείς ότι υποδυόμασταν τις αδερφές στην ίδια ταινία».

Πως ήταν η συνεργασία με την Λένα Παπαληγούρα και τι σου έμεινε από αυτή την δουλειά;

«Η συνεργασία ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστη. Έχουμε ιδιαίτερη χημεία με τη Λένα. Είναι ένα πολύ δοτικό πλάσμα. Μου άρεσε η δουλειά που κάναμε μεταξύ μας, όπως και με τον Ιωάννη Παπαζήση. Επικοινωνήσαμε πολύ γρήγορα μεταξύ μας όλο το team. Το «Wolves» γυρίστηκε σαν μονοπλάνο επομένως η καλή επικοινωνία ήταν σημαντικό να υπάρχει».

Τι διαδραματιζόταν σε αυτό το φιλμ;

«Αφορούσε ένα οικογενειακό τραπέζι ελληνικής οικογένειας. Αυτό που ο καθένας λέει τα δικά του και υπονοεί άλλα. Όλα δείχνουν όμορφα αλλά η νέα μητέρα της οικογένειας οδηγείται στο απονενοημένο διάβημα. Το σενάριο θίγει αυτές τις περιπτώσεις αυτοκτονιών που οι γείτονες και οι συγγενείς απορούν στις κάμερες των ειδήσεων καθώς όλα έμοιαζαν καλά στη ζωή των εκλιπόντων. Το σενάριο είναι της Βανέσσας Αδαμοπούλου. Ωραίο λιτό και με αναπάντεχη τροπή».

Πώς το υποδέχθηκε το κοινό του Λονδίνου;

«Σύμφωνα και με τον κύριο Προσύλη που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, η ταινία άρεσε ιδιαίτερα τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλόφωνο κοινό. Μάλιστα, η ταινία απέσπασε και άλλες βραβεύσεις στο Λονδίνο σε άλλα φεστιβάλ και αρκετά επίσης σε όλον τον κόσμο. Πολλά από αυτά σκηνοθεσίας και συνόλου ηθοποιών».

Το θέατρο «γεννήθηκε» στην Ελλάδα και σίγουρα μια από τις σύγχρονες μητροπόλεις του είναι το Λονδίνο, το αισθάνθηκες αυτό;

«Πολύ έντονα! Το αγαπάω πολύ το Λονδίνο. Αν και το θέατρο γεννήθηκε στην Ελλάδα, αναθρέφεται σπουδαία εκεί».

Σκέφτεσαι να ανοίξεις τα φτερά σου στο εξωτερικό;

«Ακόμα είναι νωρίς για να απαντήσω. Σίγουρα πάντως έχω κάποιους δεσμούς με το Βορρά που με ενδιαφέρει να επενδύσω».

Τώρα είσαι στο θέατρο Άνεσις, και παίζεις στη «Μήδεια» ποιο ρόλο υποδύεσαι; Είναι ακόμη μια πρόκληση για εσένα;

«Υποδύομαι την Τροφό και είμαι και στο Χορό που στη δική μας παράσταση αποτελείται από δύο άτομα. Σε μία ανάγνωση της τραγωδίας πιο κοντά στην ανθρώπινη υπόσταση παρά στην αρχετυπική διάσταση των ηρώων πράγμα που υποστηρίζεται και στον κλειστό χώρο. Είναι πρόκληση για πολλούς λόγους. Καταρχήν και μόνο που βρίσκομαι στη σκηνή πλάι στη δασκάλα μου Κάτια Γέρου μία τόσο σπουδαία ηθοποιό, νομίζω αρκεί για να είναι πρόκληση. Έπειτα η συγκεκριμένη συνεργασία είχε πολλά απρόοπτα γιατί ξεκίνησε στην καρδιά της πρώτης καραντίνας και ακολούθησαν πολλά αναπάντεχα γεγονότα με κυριότερο για εμένα την απώλεια του μπαμπά μου που μου στοίχισε πολύ. Ακολούθησε η απώλεια του Κυριάκου Κατζουράκη που ήταν σκηνογράφος και στην παράσταση. Και άλλες πολλές δυσκολίες που ενισχύουν την ικανοποίηση μας που καταφέραμε να φτάσουμε στην πρεμιέρα και να απολαύσουμε αυτό το ταξίδι και τους ισχυρούς δεσμούς που αναπτυχτήκαν ανάμεσα σε εμάς τους πέντε ηθοποιούς και ως ανθρώπους».

Τι σημαίνει η υποκριτική για εσένα;

«Είναι η αγάπη μου για τη ζωή και κάθε έκφραση της. Ό,τι περιλαμβάνει αυτή και με όποια διάθεση. Το παιχνίδι που μας κρατάει ζωντανούς και ανοιχτούς σε κάθε συναίσθημα μέσα μας».

Από πότε ασχολήθηκες με το θέατρο και τον χώρο της τέχνης;

«Επαγγελματικά ξεκίνησα όταν τελείωσα τη Δραματική Σχολή το 2012. Από τότε έχω τη χαρά να δουλεύω στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Πειραματίζομαι επίσης με την ποίηση και άλλες μορφές τέχνης. Αγαπώ την τέχνη γιατί δεν ξέρω να ζω αλλιώς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.