ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Έκτο πάτωμα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το «Έκτο πάτωμα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η οικονομική κρίση ανεβαίνει στο … έκτο πάτωμα!

Το επίκαιρο κορυφαίο έργο του Alfred Gehri, «Έκτο πάτωμα», φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Με ένα δυνατό καστ συντελεστών, την υπογραφή της λαοφιλούς και καταξιωμένης ηθοποιού, Άννας Παναγιωτοπούλου και τις μουσικές του Σταμάτη Κραουνάκη το θρυλικό αυτό κείμενο ανεβαίνει στην ελληνική θεατρική σκηνή μετά από είκοσι χρόνια.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης του ‘30, μια ομάδα ανθρώπων -μικρογραφία ολόκληρης κοινωνίας- συνυπάρχει στο έκτο πάτωμα μιας παρισινής πολυκατοικίας.

Με άξονα την κωμωδία που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου, παρακολουθούμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων να ξετυλίγεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τα πάθη και πάνω από όλα τα όνειρά τους.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη ενώ πρωταγωνιστούν η Τζίνα Αλιμόνου, η Αιμιλία Βασιλακάκη, η Νεκταρία Γιαννουδάκη, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Διαμαντής Καραναστάσης και ο Γιάννης Στεφόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τζίνα Αλιμόνου, Αιμιλία Βασιλακάκη, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, Γιάννης Στεφόπουλος, Άρις Γεροντάκης, Μαριλού Κατσαφάδου, Ασπασία Κοκόση, Ρούλα Μανιάτη, Γιάννης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Τσολάκης. Στο πιάνο ο Διονύσης Καλογερόπουλος. Οδηγός σκηνής: Στέλιος Δημόπουλος