ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Juan Carlos Caceres: Ένας θρύλος του tango στο Gazarte

Juan Carlos Caceres: Ένας θρύλος του tango στο Gazarte

Ένας θρύλος του tango, ο Juan Carlos Caceres έρχεται στην Αθήνα, στο Gazarte, για μία μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 5 Μαΐου.

Με δύο ακόμα μουσικούς συνοδοιπόρους, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο ως Tango Negro Trio προσκαλώντας το φιλόμουσο κοινό σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουν μαζί τις ισχυρές μουσικές ρίζες του Tango.

Ένα ταξίδι εντυπωσιακό, ρυθμικό, με πολλές εναλλαγές, μέχρι το τέλος του οποίου θα έχουμε γνωρίσει τί σημαίνει: Murga, Αργεντίνικη Milonga, Candombe και Habanera αλλά και την black soul του tango που τείνει να εξαφανιστεί στην Αργεντινή.

Με την βαριά, σχεδόν λάγνα φωνή του ο Juan Carlos Caceres, τραγουδά για την καθημερινή ζωή στο Buenos Aires, την νοσταλγία για την πατρίδα, την εξορία και τις πληγές του χρόνου δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον χάρτη μουσικο-ιστορικών διασυνδέσεων καταγράφοντας ταυτόχρονα την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Μια παθιασμένη ερμηνεία, ένα ταξίδι στην ιστορία και το σύμπαν του Tango που μεταφέρει το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια, πάντα όμως μέσα σε ένα μελωδικό και ευχάριστο κλίμα.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι