ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Οδύσσεια του Ομήρου ξανά στη μεγάλη οθόνη από τον Παζολίνι - Ο τίτλος και οι πρωταγωνιστές

Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός
O Ρέιφ Φάινς και η Ζιλιέτ Μπινός είχαν συναντηθεί το 1996 στον Άγγλο Ασθενή
AP

Η Οδύσσεια του Ομήρου για ακόμα μια φορά στον κινηματογράφο, αυτή τη φορά δια χειρός Ουμπέρτο Παζολίνι.

O Ουμπέρτο Παζολίνι ετοιμάζεται να μεταφέρει την Οδύσσεια του Ομήρου στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός στους ρόλους του Οδυσσέα και της Πηνελόπης αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι οι δύο ηθοποιοί είχαν συναντηθεί ξανά το 1996, στον Άγγλο Ασθενή του Άντονι Μινγκέλα.

Η κινηματογραφική Οδύσσεια του Παζολίνι θα έχει τίτλο «The Return» και θα λανσαριστεί στο Φεστιβάλ των Καννών τον επόμενο μήνα.

Το σενάριο της ταινίας θα φέρει την υπογραφή των Τζον Κόλι («Master & Commander») και Έντουαρντ Μποντ και όπως μαθαίνουμε θα είναι μια πιο «ωμή μεταφορά» της περιπέτειας του Οδυσσέα κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη.

Στην επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρεται: «Μετά από 20 χρόνια μακριά, ο Οδυσσέας (Φάινς) ξεβράζεται στις ακτές της Ιθάκης, καταβεβλημένος και αγνώριστος. Ο Βασιλιάς επιτέλους επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο.

Η αγαπημένη του σύζυγος Πηνελόπη (Μπινός) είναι τώρα φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, κυνηγημένη από τους πολλούς φιλόδοξους μνηστήρες της για να επιλέξει έναν νέο σύζυγο, έναν νέο βασιλιά. Ο γιος τους Τηλέμαχος, που μεγάλωσε χωρίς πατέρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον θάνατο στα χέρια των μνηστήρων, που τον βλέπουν ως εμπόδιο στην ανελέητη καταδίωξη της Πηνελόπης και του βασιλείου».

«Νιώθω εξαιρετικά τυχερός που μπορώ να ζωντανέψω τον κόσμο του Ομήρου μέσω του μεγάλου ταλέντου της Ζιλιέτ και του Ρέιφ των οποίων η ισχυρή παρουσία στην οθόνη συνδυάζεται με την τόλμη που φέρνουν στη δουλειά τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Παζολίνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οδύσσεια το Ομήρου έχει γνωρίσει ουκ ολίγες κινηματογραφικές μεταφορές από τα στούντιο του Χόλιγουντ. Μένει λοιπόν να τη δούμε ακόμα μια φορά στη μεγάλη οθόνη, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Ουμπέρτο Παζολίνι.


Διαβάστε επίσης

Μόλις μάθαμε τον επίσημο τίτλο του «Mission: Impossible 7»!

Η συμμορία του «La Casa de Papel» επιστρέφει στο Netflix