ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πειραιάς: Στολίδι η Ανθοκομική στην πλατεία Κοραή

Πειραιάς: Στολίδι η Ανθοκομική στην πλατεία Κοραή

Για τον Πειραιά που ονειρεύεται, μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Μιχαλολιάκος, στα εγκαίνια της Ανθοκομικής έκθεσης που φιλοξενείται από την Παρασκευή στο «μεγάλο λιμάνι» της χώρας μας.

Σε μια τελετή στην οποία πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου, Σεραφείμ, ο Β. Μιχαλολιάκος, τόνισε πως όραμά του είναι ένας καλύτερος Πειραιά, από αυτό που βρήκε όταν παρέλαβε την δημαρχία της πόλης: «Φιλοδοξία μου μεγάλη είναι, να μπορούν τα εγγόνια μου, μετά από 20-25 χρόνια, να λένε αυτά τα όμορφα έργα για τα παιδιά του Πειραιά, έγιναν όταν δήμαρχος ήταν ο παππούς μας. Αυτή την ανθρώπινη φιλοδοξία έχω», είπε ο κ. Μιχαλολιάκο αρχικά, για να συνεχίσει: «Είμαι υπερήφανος για τους συνεργάτες μου, μαζί ονειρευτήκαμε ότι ο Πειραιάς δεν έχει μόνο παρελθόν, μπορεί να έχει και ένα μέλλον στο οποίο θα βρει την παλιά αρχοντιά του, την αίγλη του και θα μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας. Είπαμε ότι θα ξεβρωμίσουμε τον Πειραιά από ό,τι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά».

Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο μέχρι στιγμής έργο του, τονίζοντας:

«Σήμερα έχουμε μια πόλη καθαρή και βεβαίως στην λειτουργία του Πειραιά, δεν υπάρχει ούτε η μεταφορική βρωμιά. Είμαστε όλες και όλοι υπηρέτες των δημοτών μας.

Πέρυσι, τέτοια εποχή, κάναμε την πρώτη ανθοκομική έκθεση με τους Έλληνες φυτοριούχους. Το στοίχημα που βάλαμε ήταν αυτή την απόπειρα να την κάνουμε θεσμό. Φέτος, έχουμε την δεύτερη ανθοκομική έκθεση που είναι καλύτερη και πληρέστερη από πέρυσι. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί δήμαρχος στο μέλλον, να διακόψει, να αναστείλει αυτόν τον θεσμό».

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Μέσα στη γενική θλίψη των ημερών, στα πολυποίκιλα δρώμενα, η έκθεση αυτή αποτελεί μια όαση. Κάθε ταπεινό ανθός, κάθε κλωνάρι, εμπεριέχει μια τεραστία σοφία αρμονία και ποιότητα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους, αλλά μπορεί και θαυμάζει.

Αισθανόμεθα, αγαπητέ φίλε Βασίλη, μεγάλη ευγνωμοσύνη σε σένα και στη σοφή σκέψη σου, να μεταφέρεις μέσα στην πόλη μας, σε αυτή την μοναδική πόλη, αυτή την όαση των ουρανών.

Σε συγχαίρω γιατί ήδη αυτό το γεγονός έγινε θεσμός στη πόλη μας και εύχομαι υπέρβαση όλων των προβλημάτων, μέσα από τη σοφία, την αρμονία, την χαρά και την ευλογία, του να αγαπάμε αυτά, που ο Θεός μας έδωσε. Εύχομαι υγεία και δύναμη και υπέρβαση όλων των αλγεινών θεμάτων που μαστίζουν τον βίο μας.»

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.