ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τι ζούμε ρε;» - Συνέντευξη Τύπου: «Από τη σάτιρα δεν εξαιρείται κανένας»

Δήμητρα Παπαδοπούλου - Θοδωρής Αθερίδης
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου γράφει και ο Θοδωρής Αθερίδης σκηνοθετεί
Newsbomb.gr / Τζωρτζίνα Ντούτση

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της παράστασης «Τι ζούμε ρε;» στο θέατρο Άλσος.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι για την πολυναμενόμενη νέα επιθεώρηση «Τι ζούμε ρε;» της Δήμητρας Παπαδοπούλου που ανεβαίνει στο Θέατρο Άλσος από την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Το «παρών» έδωσαν οι περισσότεροι από τους λαμπερούς ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στην παράσταση και οι παραγωγοί Ηλίας Μαροσούλης και Άγγελος Κοταρίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοταρίδης, η εν λόγω επιθεώρηση «επρόκειτο να ανέβει το 2020 ωστόσο η πανδημία δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί το σχέδιο». Από την πλευρά του, ο Ηλίας Μαροσούλης, εξέφρασε με συγκίνηση τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για αυτή τη δουλειά που «έγινε με πολύ κέφι και μεγάλο καμάρι», όπως είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας για τους ηθοποιούς «Είναι ταλεντάρες όλοι. Χωρίς τους καλλιτέχνες, είναι όλα άχρηστα».

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου παίρνοντας τον λόγο εξήγησε ότι «ο Ηλίας [Μαροσούλης] βλέπει το όραμα και δουλεύει πάνω στο όραμά του», ενώ για τον Θοδωρή Αθερίδη ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση ανέφερε ότι «είναι το alter ego μου».

Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας, έκανε γνωστό ότι είχε ήδη έτοιμα τα κείμενα της επιθεώρησης πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο η νέα κατάσταση την έκανε να αλλάξει αρκετά από αυτά. «Σχεδόν είχα γράψει όλα τα κείμενα προ κορονοϊού. Όταν είπαμε ότι θα το πάμε, ξαναδιάβασα όλα τα κείμενα και είδα ότι πριν τον κορονοϊό μιλάμε για μιαν άλλη εποχή. Έγιναν λοιπόν πολύ μεγάλες αλλαγές, πέταξα πολλά κείμενα» Ακόμα πρόσθεσε, ότι στα κείμενα της «συνειδητά δεν έχει κάνει καταγγελτική σάτιρα πολιτική».

Όσον αφορά την επιθεώρηση ως θεατρικό είδος, υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει σαν το ελληνικό χιούμορ πουθενά, γιατί είναι απόγονος του Αριστοφάνη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με το αμερικανόφερτο stand up comedy, η επιθεώρηση ως είδος τα έχει φτύσει. Οι Αμερικάνοι ξέρουν να πουλάνε το τίποτα και να το κάνουν θεό. Χάνονται τα όρια γιατί έχει γίνει εισβολή ενός ξένος ρεύματος για το οποίο εγώ δεν γελάω, μένω παγωτό.». Και εξήγησε: «Είμαι παιδί διανοητικά της ελεύθερης σκηνής, για αυτό λέω ότι χάθηκε, δεν έχει σχέση με το stand up η επιθεώρηση, είναι άλλα είδη».

Ακόμα, ανέφερε ότι η αύρα του Άλσους την επηρέασε με έναν τρόπο. «Με επηρέασε η αύρα του χώρου στο γράψιμο, γιατί ως παιδί ήμουν κάθε βράδυ εδώ και έβλεπα τον Οικονομίδη».

Ο Θοδωρής Αθερίδης, χαρακτήρισε την Δήμητρα Παπαδοπούλου «αδερφή του» και είπε ότι είναι «Πόλος έλξης, και παιδί της ομάδας. Με τη Δήμητρα είναι όλοι σαν γροθιά ενωμένοι και όλοι οι ηθοποιοί θέλουν να δουλεύουν μαζί της. Είναι γέννημα θρέμμα της επιθεώρησης. Εφηύρε η ίδια τον εαυτό της μέσα στην επιθεώρηση». Θέλησε επίσης να επισημάνει ότι «Από τη σάτιρα δεν εξαιρείται κανένας».

Η ηθοποιός Ελένη Κοκκίδου υπογράμμισε ότι «Είναι πολύ σπουδαίο να γίνεται μια επιθεώρηση αυτή τη χρονική στιγμή γιατί ο κόσμος έχει την ανάγκη να εκφραστεί για την καθημερινότητά του και για όσα πέρασε τα τελευταία χρόνια με τον Covid, με την πραγματικότητα που ζούμε τώρα, της ακρίβειας, του πολέμου και όλη αυτή την ανασφάλεια. Ο θεατής καθρεφτίζεται μέσα σε αυτό. Είναι ένα λαϊκό και άμεσο είδος η επιθεώρηση».

Ενώ ο Θανάσης Αλευράς πρόσθεσε ότι «Ζούμε σε μια εποχή που έχει αλλάξει το χιούμορ, αλλά η Δήμητρα είναι τόσο σύγχρονη και παρούσα. Τα θέματα είναι από παντού, θα δούμε και θα ακούσουμε τα πάντα».

Λίγα λόγια για την επιθεώρηση «Τι ζούμε ρε;»

Μια παράσταση πρωταγωνιστών με 15 υπέροχους ηθοποιούς, 12μελή ζωντανή ορχήστρα και 16μελές μπαλέτο! Πρεμιέρα στις 10 Ιουνίου για την υπερπαραγωγή του καλοκαιριού.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου παρουσιάζει μια νέα σπαρταριστή επιθεώρηση, που τα κείμενα της … δεν θα «αφήσουν κανέναν ασχολίαστο»!!!

Μια τρελή, κωμική ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό!

Ένας καθρέφτης που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται, που παραμορφώνει και μεγεθύνει. Μια επιθεώρηση όπου πάνω στην σκηνή θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει η Δεξιά με την Αριστερά, ο Πούτιν με τον Μπάιντεν, η νοικοκυρά με την νεολαία. Μια παρέλαση της νεοελληνικής παραπραγματικότητας και παράνοιας που μας ταλαιπωρεί όλους και μόνη διέξοδος είναι να μπορούμε να γελάμε με αυτή!

Ο προαιώνιος ρόλος της επιθεώρησης είναι να παίρνει το βαρύ και να το κάνει ελαφρύ, το ψυχικό βάρος να το κάνει γέλιο!

Αυτό συμβαίνει φέτος στο Θέατρο Άλσος! Η Επιθεώρηση είναι εδώ!

Ο Όμιλος Μαροσούλη – Κοταρίδη, συνυφασμένος με τις εξαίρετες υπερπαραγωγές που «ανεβάζει» στο θερινό Θέατρο Άλσος δημιουργεί και φέτος το καλοκαίρι «το γεγονός της χρονιάς», επιστρατεύοντας τους καλύτερους για να «στήσουν» ένα αξέχαστο υπερθέαμα με έναν μεγάλο θίασο αγαπημένων ηθοποιών, τραγούδι και χορό που κλείνει το μάτι στην επικαιρότητα!

Μαζί με την Δήμητρα Παπαδοπούλου παίζουν στη σκηνή του Άλσους οι εξαιρετικοί ηθοποιοί (αλφαβητικά): Θοδωρής Αθερίδης, Θανάσης Αλευράς, Κώστας Αποστολάκης, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Λευτέρης Ελευθερίου, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Κρόμπας, Ροζαμάλια Κυρίου, Νίκη Λάμη, Αντώνης Λουδάρος, Στράτος Λύκος, Πάνος Μουζουράκης, Παρθένα Χοροζίδου.

Εξαιρετικές ερμηνείες σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη, φαντασμαγορικές χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελίνου, υπέροχες μουσικές από τη Μαρίζα Ρίζου, σκηνογραφία του Μανώλη Παντελιδάκη, κοστούμια από την Έβελυν Σιούπη και πολύ πολύ γέλιο, μέσα σε ένα ευφάνταστο σκηνικό, με υψηλής ποιότητας ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, δίνουν το στίγμα της παράστασης.

Ραντεβού και φέτος, στο ωραιότερο καλοκαιρινό θέατρο της Αθήνας, στο Θέατρο Άλσος, μέσα στο καταπράσινο Πεδίον του Άρεως με φόντο τον λόφο του Λυκαβηττούμε μια επιθεώρηση… «σαν τον παλιό καλό καιρό»!!!!

Κείμενα: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθανάσιος Μαροσούλης

Διεύθυνση Marketing, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων MK GROUP:

Ελένη Τώρου – Μάνος Μαγιάτης - Ελένη Βλαχοπούλου

Παραγωγή: Ηλίας Μαροσούλης & Άγγελος Κοταρίδης / MK GROUP OF COMPANIES

Πληροφορίες:

Θέατρο ΑΛΣΟΣ: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

Τηλ. για πληροφορίες.: 210-8227471 & 210-8831487

Ημέρες παραστάσεων: Από Παρασκευή 10 Ιουνίου και κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30

‘Ώρα εισόδου κοινού: 19:00

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/alsps/ti-zoume-re/

και στα ταμεία του θεάτρου.

Σχετικές ειδήσεις