ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξέρουμε ποιες νέες ταινίες θα δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μην ανησυχείς αγάπη μου
«Μην ανησυχείς αγάπη μου», το νέο ψυχολογικό θρίλερ που κάνει πρεμιέρα στα σινεμά
Tanweer

Αυτές είναι οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Χωρίς κάποιο blockbuster, αλλά με ανεξάρτητες ταινίες, δύο ψυχολογικά θρίλερ και την επιστροφή του Χρήστου Πολίτη -ναι, του «Γιάγκου Δράκου» της Λάμψης- συνεχίζεται ο Σεπτέμβριος στα σινεμά.

Επίσης, με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου Avatar, τον προσεχή Δεκέμβριο, οι Έλληνες θεατές, αυτή την εβδομάδα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν ξανά όσα έγιναν στην πρώτη ταινία του Τζέιμς Κάμερον, που έσπασε τα ταμεία στο παγκόσμιο box office.

Δείτε αναλυτικά τις νέες ταινίες που βλέπουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Μην ανησυχείς αγάπη μου (Don’t worry darling)

Μετά το εξαιρετικό Booksmart, η δραστήρια Ολίβια Γουάιλντ σκηνοθετεί ένα τολμηρό και σαγηνευτικό ψυχολογικό θρίλερ με φόντο την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα της Καλιφόρνιας των ‘50s, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Αμερική δεκαετία 1950: Η Άλις (Φλόρενς Πιου) και ο Τζακ (Χάρι Στάιλς) έχουν την τύχη να ζουν σε μία ονειρική κλειστή κοινότητα, που φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό και άκρως απόρρητο εγχείρημα. Όσο οι σύζυγοι απασχολούνται με το μυστικό σχέδιο «ανάπτυξης προοδευτικών υλικών», οι γυναίκες περνάνε τον χρόνο τους απολαμβάνοντας μία πολυτελή ζωή χωρίς έγνοιες. Μόνη απαίτηση είναι η διακριτικότητα και η αφοσίωση όλων στο σχέδιο. Όταν η Άλις αντιλαμβάνεται τη νοσηρή φύση της κοινότητας, αρχίζει να απαιτεί εξηγήσεις. Πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει για να ανακαλύψει τι συμβαίνει σε αυτόν τον παράδεισο;

Η συγκάλυψη (The Marco Effect)

Τα σκανδιναβικά crime novels, έχουν αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην χώρα μας. 'Ενας από τους κορυφαίους συγγραφείς του είδους, είναι ο Γιούσι Άντλερ-Όλσεν, με πωλήσεις πάνω από 16 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το βιβλίο του, η Αναμονή, στο οποίο βασίζεται η ταινία, θεωρείται από πολλούς το καλύτερο του.

Όταν ο 14χρονος Μάρκο συλλαμβάνεται για κλοπή διαβατηρίου ενός αγνοούμενου δημόσιου υπαλλήλου, ο ιδιόρρυθμος αστυνόμος Καρλ Μορκ και η ομάδα του προσπαθούν να βρουν την άκρη, σε μία υπόθεση με πολλά ύποπτα στοιχεία.

Ο δημόσιος υπάλληλος κατηγορήθηκε για παιδεραστία λίγο πριν εξαφανιστεί και η υπόθεσή του έκλεισε ασυνήθιστα γρήγορα. Ο μόνος που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση, είναι ο βαριά τραυματισμένος Μάρκο...

Μία σειρά αποκαλύψεων, θα οδηγήσει σε μία απίστευτη και απρόβλεπτη ιστορία.

Φτερά και πούπουλα (Feathers)

Η ζωή μιας οικογένειας αλλάζει ριζικά όταν ο αυταρχικός πατέρας μεταμορφώνεται -κυριολεκτικά- σε κοτόπουλο, μετά από ένα μαγικό τρικ σε ένα παιδικό πάρτυ. Ξαφνικά, η μητέρα της οικογένειας καλείται να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και να αναλάβει τα ηνία της οικογένειας.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες (D’Artacán y los tres Mosqueperros)

Ο νεαρός Ντογκτανιάν ταξιδεύει στο Παρίσι, όπου βρίσκει τον καλύτερό του φίλο και πιστό ακόλουθο - το ποντικάκι Πιπ - και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει ένας από τους βασιλικούς Σκύλους Σωματοφύλακες. Η ιστορία ενός σπουδαίου ήρωα που πολέμησε για την τιμή, την αφοσίωση και την φιλία…και επίσης βρήκε αγάπη. Όλοι για έναν και ένας για όλους! Η ταινία είναι μία νέα έκδοση της κλασικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του ‘80, εμπνευσμένη από το πιο διάσημο μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου Δουμά.

Broadway

Ο δυνατός αθηναϊκός ήλιος και τα χρόνια της κρίσης έχουν ξεθωριάσει τα φανταχτερά χρώματα και την γυαλάδα των κοστουμιών, που η ομάδα πορτοφολάδων με έδρα τον κινηματογράφο Broadway, χρησιμοποιεί στα θεάματα που στήνει για να μαζέψει θύματα. Στο καινούργιο υπερθέαμα-παγίδα όμως, η χημεία μεταξύ παλαιότερων και άρτι αφιχθέντων συντελεστών της ομάδας προκαλεί παρενέργειες. Θα χρειαστεί η παρέμβαση μιας ομάδας drag queens, η μυστηριώδης εμφάνιση του Χρήστου Πολίτη (o Γιάγκος Δράκος), η λάμψη της Ελένης Φουρέιρα, το μπρίο του Λάκη Γαβαλά και η μουσική του Gabriel Yared, για να επέλθει η ισορροπία σε αυτό το, φτιαγμένο από στρας και πολυέστερ, σύμπαν.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Μασσαλά με πρωταγωνιστές τους: Χρήστο Πολίτη, Φοίβο Παπαδόπουλο, Έλσα Λεκάκου, Στάθη Αποστόλου, Rafael Papad, Salim Talbi, Ελένη Φουρέιρα, Λάκη Γαβαλά.


Διαβάστε επίσης

Box Office: «Εισιτήριο για τον παράδεισο» έκοψαν οι σινεφίλ στα ελληνικά σινεμά

Ξέρουμε ποιες νέες σειρές και ταινίες θα δείτε στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Νέες ταινίες στα σινεμά: Πρεμιέρες με ελληνικό χρώμα