ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γεννημένη νικήτρια - Τζωρτζίνα Ξένου

Γεννημένη νικήτρια - Τζωρτζίνα Ξένου

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος το βιβλίο της Τζωρτζίνας Ξένου με τίτλο «Γεννημένη νικήτρια».

Η Τζωρτζίνα Ξένου, πρωταθλήτρια του καράτε, σε ηλικία εντεκάμισι χρόνων αρρωσταίνει σοβαρά και χρειάζεται να δώσει ένα μεγάλο αγώνα: Έναν αγώνα ζωής! Μετά τη νίκη της η μικρή ηρωίδα γυρνάει πίσω στη μεγάλη της αγάπη, τον αθλητισμό, και ειδικότερα στο καράτε, όπου διαπρέπει σε κάθε πρωτάθλημα, όπως και στο παρελθόν.

Η περιπέτεια της υγείας της περιγράφεται στο βιβλίο αυτό από δύο πλευρές: Μέσα από τα μάτια της Τζωρτζίνας – η εικόνα που είχε, όσα γνώριζε για το πρόβλημά της, οι φόβοι, οι ανησυχίες και τα συναισθήματά της.

Gennimeni_nikitria_-_Tzortzina_Xenou_11

Παράλληλα η μητέρα δίνει την πραγματική σειρά και την εξέλιξη των γεγονότων, και περιγράφει την αγωνία και τους φόβους που πέρασε, από την πλευρά του γονιού που βιώνει μία τόσο δύσκολη και επώδυνη κατάσταση μαζί με το παιδί του.

Η δύναμη, η επιμονή, το πείσμα και το θάρρος της Τζωρτζίνας συγκίνησαν το πανελλήνιο και την οδήγησαν σε ένα διαφορετικό βραβείο από αυτά που είχε συνηθίσει: το βραβείο της Γυναίκας της Χρονιάς. Η ιστορία της πρόκειται σύντομα να γίνει ταινία από τον οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).Μια αληθινή ιστορία που εμπνέει δύναμη και κουράγιο.

Η Τζωρτζίνα Ξένου γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1997 στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο με άριστα. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.Ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή και κατέχει μαύρη ζώνη ένα Dan από τα δέκα της χρόνια.

Έχει διακριθεί επανειλημμένα σε αγώνες κολύμβησης και στίβου. Από την ηλικία των πέντε ετών έχει διακριθεί σε πολλούς αγώνες καράτε. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Καράτε από το 2008 και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει έξι χρυσά πανελλήνια μετάλλια και τέσσερα χρυσά βαλκανικά. Έχει επίσης διακριθεί σε παγκόσμια κύπελλα καράτε.

Το 2011 βραβεύτηκε από τον οίκο Λυμπέρη και το περιοδικό Life&Style ως Γυναίκα της Χρονιάς 2010 στην κατηγορία Πρωταθλήτρια Ζωής για την ασύλληπτη δύναμη ενός δωδεκάχρονου παιδιού να παλέψει με τον καρκίνο και αμέσως μετά να αγωνιστεί και να επιτύχει ισάξιες διακρίσεις με αυτές του παρελθόντος.

Έχει βραβευτεί επίσης για τον ίδιο λόγο από το σύλλογο Καλλιπάτειρα και έχει φιλοξενηθεί σε εκπομπές της ελληνικής και της κυπριακής τηλεόρασης.