ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Newsbomb.gr στο σπίτι της Ελένης Τσαλιγοπούλου: Η... πριβέ παρουσίαση του νέου της άλμπουμ

Ελένη Τσαλιγοπούλου
Spotify

Κυριακή μεσημέρι η Ελένη Τσαλιγοπούλου μάς υποδέχτηκε στο σπίτι της όπου μας παρουσίασε το νέο της άλμπουμ «Ο δικός μου Απόστολος Καλδάρας» σε αυτοσχέδιο, ακουστικό live. 

Την περασμένη Κυριακή η Ελένη Τσαλιγοπούλου μάς κάλεσε στο σπίτι της όπου και μας παρουσίασε το νέο της άλμπουμ με τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα.

Η γνωστή ερμηνεύτρια μετέτρεψε το ζεστό και φιλόξενο σπίτι της σε μια... πριβέ μουσική σκηνή, για λίγους και καλούς φίλους από τον χώρο των μίντια. Μετά τον καφέ, το φαγητό, το καλό κρασί και τις κουβέντες δίπλα στο τζάκι, η οικοδέσποινα πήρε το μικρόφωνο και μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς της μας χάρισε ένα... χειροποίητο και σπιτικό live που θα θυμόμαστε για καιρό.

Όπως μας εξήγησε η τραγουδίστρια, η «γέννηση» του άλμπουμ «Ο δικός μου Απόστολος Καλδάρας», συνέβη εκεί στο σπίτι της και φτιάχτηκε ακριβώς με τον τρόπο που μας τον παρουσίασε «με παρέα, φαγητό, ποτό και τα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα».

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια θέλησε να προσεγγίσει με τον δικό της τρόπο τραγούδια που αγαπά η ίδια πολύ και μιλούν στο μυαλό και την ψυχή της και ταυτόχρονα να μας ξεναγήσει στον κόσμο του Απόστολου Καλδάρα.

«Όταν τα όνειρα μου γίνονται πραγματικότητα, αλλά και με τον τρόπο που ακριβώς θέλω, σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι που τραγουδάω και μελετώ και ψάχνω και μπορώ να ανοίγω διάπλατα τις πόρτες της μουσικής όλα αυτά τα χρόνια!», αναφέρει η Ελένη Τσαλιγοπούλου για τη νέα της δισκογραφική δουλειά.

«Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα περίτεχνα τραγούδια του. Μπορούσα να τον ξεχωρίζω! Αλλά μέσα στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική νιώθω ότι με μαγνητίζει, με υπνωτίζει ο τρόπος του», λέει η Ελένη Τσαλιγοπούλου για τον Απόστολο Καλδάρα και συνεχίζει.

«Τα μεγάλα υπέροχα ρεφρέν, ο τρόπος που σμίγει τους μουσικούς δρόμους, η ευαισθησία στο στίχο. Και όταν γράφει ο ίδιος αλλά και όταν διαλέγει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι εξέλιξε τον τρόπο του με βαθιά έντεχνη γραφή και με απόλυτη λαϊκότητα. Αυτό τον κάνει μοναδικό! Και όχι μόνο για μένα.

Το ευχαριστήθηκα με την καρδιά μου γιατί διάλεξα αυτούς που ήθελα για να ψάξουμε, να θυμηθούμε να πειράξουμε τα τραγούδια του. Και πάντα μια γλυκιά ενοχή. Τα πιο πολλά τραγούδια του πάλι είναι απ έξω!

Ο Μανώλης, ο Φώτης, ο Σπύρος, ο Άγης γύρω απ’ το τραπέζι, δίπλα στο τζάκι με καλό κρασί και ωραίες ιδέες. Μετά κάτω στο στούντιο να μας ηχογραφεί ο Γιώργος αλλιώς. Χωρίς μετρονόμο. Όλοι μαζί! Υπέροχα! Το αποτέλεσμα έχει ψυχή!

Πολλοί είναι οι φίλοι που αγαπούν τον Απόστολο Καλδάρα. Ανάμεσα σ αυτούς και ο Νίκος Πορτοκάλογλου που ήρθε με μεγάλη χαρά να τραγουδήσουμε “αργά είναι πια αργά”.

Ο Γιώργος Ανδρέου που διάλεξε να πειράξει το υπέροχο “Αν είναι η αγάπη έγκλημα”.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Απόστολο Τσαρδάκα που μου χάρισε με έναν άλλο ήχο δυο σημαντικά τραγούδια από τη “Μικρά Ασία”.

H κυρία Λούλα, ο Κώστας, η Μαιρούλα. “Μέσα από σας τον αγάπησα πολύ”. Σας ευχαριστώ!».

Το άλμπουμ, το οποίο θα παρουσιάσει και ζωντανά στο κοινό τον Μάρτιο στη Σφίγγα, περιλαμβάνει 13 τραγούδια: Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, Γιατί γλυκιά μου κλαις, Πήρε φωτιά το Κορδελιό, Αργά είναι πια αργά (ένα ντουέτο με τον Νίκο Πορτοκάλογλου), Η Σμύρνη μάνα καίγεται, Η φαντασία, κ.ά.

Ο Μανώλης Πάππος, ο Φώτης Σιώτας, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, ο Άγης Παπαπαναγιώτου, και ο Γιώργος Ανδρέου στην ηχογράφηση, συνδημιουργούν τον λαϊκό ήχο που σαν από πάντα έπαιζε μέσα στο μυαλό και την μουσική ψυχή της Ελένης.

Tσαλιγοπούλου cover album


Το άλμπουμ, Ο δικός μου Απόστολος Καλδάρας κυκλοφορεί από τη MINOS EMI.


Διαβάστε επίσης

Φεβρουάριος στο Netflix: Τρόμος, serial killers και... Άγιος Βαλεντίνος

Η πολιτιστική ατζέντα του Newsbomb.gr: Προτάσεις για κάθε γούστο

Φοίβος Δεληβοριάς: Το παρατσούκλι από τον Κολοκοτρώνη και το ραπάρισμα του Βέγγου