ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική έκδοση-ντοκουμέντο από την Ελένη Καραϊνδρου

Μουσική έκδοση-ντοκουμέντο από την Ελένη Καραϊνδρου
«Μουσική για το Θέατρο, πρωτότυπες ηχογραφήσεις 1986-2010» τιτλοφορείται το νέο CD της Ελένης Καραΐνδρου...

«Μουσική για το Θέατρο, πρωτότυπες ηχογραφήσεις 1986-2010» τιτλοφορείται το νέο CD της Ελένης Καραΐνδρου, που κυκλοφορεί από τη ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ.

Η σπουδαία μουσικός θα βρεθεί την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24), όπου θα υπογράψει το νέο CD.

«Αυτές οι ηχογραφήσεις που συγκεντρώθηκαν σ’ αυτή την έκδοση, για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη μοναδικών στιγμών και συναντήσεων, είναι εκείνες οι πρωταρχικές που γράφτηκαν υπό το κράτος της ταραχής και με το πάθος και την αθωότητα του πρώτου βλέμματος» αναφέρει η Ελένη Καραΐνδρου στον πρόλογο της έκδοσης.

Οι φίλοι της μουσικής της Ελένης Καραΐνδρου έχουν κάθε λόγο να χαίρονται.

Περισσότερες από 3 ώρες μουσικής, γραμμένης για 22 θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα (1986-2010) κυκλοφορούν σε μια ιστορική έκδοση-ντοκουμέντο, που συνοδεύουν ένα καλαίσθητο βιβλίο, εμπλουτισμένο με φωτογραφίες από τις παραστάσεις, κριτικές και πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις.

Η συνεργασία της Ελένης Καραΐνδρου με τον σκηνοθέτη και σύντροφό της Αντώνη Αντύπα ξεκί-νησε το 1986, όταν εκείνος της πρότεινε να συνθέσει μουσική για τη «Νίκη» της Λούλας Αναγνω-στάκη.

Στα 3 CD περιλαμβάνονται μουσικά θέματα που αγκαλιάζουν μια περίοδο συνεργασίας 24 χρόνων έως και την παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» (1ο βραβείο μουσικής-θεατρικά βραβεία κοινού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2010).