ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνικές πενιές στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Ελληνικές πενιές στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Άρωμα ελληνικό θα έχουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου που μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη.

«Τα παιδιά του Πειραιά», ο «Ζορμπάς», το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» και άλλα δημοφιλή λαϊκά τραγούδια και οργανικοί σκοποί, θα ακουστούν στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, όπου το μπουζούκι και η ελληνική λαϊκή μουσική μας θα έχουν την τιμητική τους.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο, 23 Ιουνίου, στην εναρκτήρια παρέλαση του «Ενός μήνα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012» (One Month Counting to London Olympics 2012). Άξιος «πρεσβευτής» στην μοναδική αυτή περίπτωση, ο μουσικοδιδάσκαλος και συνθέτης, Γιάννης Πολυκανδριώτης και η Σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς», που έχει δημιουργήσει ο ίδιος στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Στην προ-Ολυμπιακή πρόβα, που έγινε στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο, την περασμένη Κυριακή, οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα σχολεία της ελληνικής και ελληνοκυπριακής παροικίας του Λονδίνου, που απαρτίζουν την ορχήστρα, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της.

Το θέαμα του Σαββάτου, αναμένεται μοναδικό. Τα πενήντα παιδιά, με τα μπουζούκια ανά χείρας, θα διανύσουν μία διαδρομή περίπου σαράντα λεπτών, με αφετηρία το Wicks Car Park, απ΄όπου θα ξεκινήσουν περίπου στις 10:20, τοπική ώρα.

Εκτός από την εκδήλωση του Σαββάτου, στο One Month Counting to London Olympics 2012, η «Νέα Γενιά της Διασποράς» θα εμφανιστεί και στις 5 Αυγούστου στη μεγάλη εκδήλωση στο Cedars Park.